Nationale Museumweek

08-14 april 2019

De Nationale Museumweek zet jaarlijks ons culturele kapitaal, ‘ons echte goud”, in de schijnwerpers. Een week lang van maandag 8 tot zondag 14 april tonen 400 musea in heel Nederland hun pronkstukken, unieke collectieonderdelen en organiseren bijzondere activiteiten. Zo ook het Belasting & Douane Museum.

‘Ons echte goud’ is dit jaar van zilver

Ons pronkstuk is dit jaar klein maar fijn. We tonen een 19e-eeuws zilverwerkje van 5 cm hoog, waarop maar liefst 11 keurmerken staan. Het bonbonschaaltje is van verschillende kanten te bekijken. Neem het onder de loep om alle merken te vinden. Zilver is ook het onderwerp van de dan kersverse tentoonstelling ‘Samensmeden, meesters in zilver’ met zilveren pronkstukken en oude meesters uit de collectie van Museum Boijmans en eigen objecten uit de geschiedenis van zilversmeden en keurmeesters van de Waarborg.

Tijdens de Nationale Museumweek is het museum ook op maandag geopend en de hele week is de toegang voor volwassenen met korting: in plaats van € 5,50 : € 3,50

Knutselen met Zilver

13 april 2019, 14 april 2019

Tijdens de nationale museumweek kun je bij ons een zilveren kunstwerk maken. Kom naar het museum atelier en ontdek de kunstenaar in jezelf !

Waar: museumatelier

Tijd: 14:00-16:00

Leeftijd: 6+

Stoepkrijt en Suikerspinnen

29 april 2019

Tuintegels en Suiker , twee dingen waar in de toekomst wel eens belasting over zou moeten gaan betalen. Maar nu nog niet en daar gaan we dus lekker van genieten.

Kom jij ons helpen de tuintegels van het museum meer kleur te geven? Snoep daarna lekker van een suikerspin.

Waar: museumtuin

Tijd: 14:00 - 16:00