• Kinderactiviteiten
  • Evenementen
Douane Spreekuur

01 augustus 2021, 15 augustus 2021

Oud douanier Leon Warnies komt naar het museum. Met veertig jaar werkervaring als douanier bij luchthaven Schiphol heeft hij veel leuke en spannende verhalen te vertellen. Bekijk de vondsten en stel hem al je vragen! Zo ga je zeker goed voorbereid op reis.

Tijd: 11.30 - 15.00 uur

Doerak-HONDleiding

01-30 juni 2021, 01-31 juli 2021, 01-31 augustus 2021

Onze douane speurhond Doerak zoekt een baasje om rond te snuffelen in het museum! Met deze interactieve knuffelgids op je arm ontdek je samen de collectie. Op verschillende plekken in het museum legt hij van alles uit en geeft hij je telopdrachten. * Covid-19 maatregelen: Doerak wordt na elke rondleiding gereinigd in een UV-lichtbox, de GABRI UV-C desinfectie lade.

Waar: Museum

Tijd: Dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur Tijdens schoolvakanties ook op maandag.

Leeftijd: 6+

Reserveren: Reserveer een plek, tijdvak in zijn agenda, dat kan online bij het reserveren van uw museumbezoek

Knutsel jezelf tot Napoleon

11 juli 2021, 25 juli 2021, 08 augustus 2021, 22 augustus 2021

Toen Napoleon de baas was in Nederland, was hij het die besloot onze douaniers in te zetten om smokkel van goederen naar en vanuit Engeland tegen te gaan. Daar hebben we een mooie tentoonstelling over in het museum. Hoe zou jij eruit zien als Napoleon? Knip en plak mee in het museumatelier.

Tijd: 14.00 - 16.00 uur

Reserveren: Museumbezoek en tijd reserveren

Workshop “Net echt”-Dag van de olifant

12 augustus 2021

Vandaag is het de ‘Dag van de olifant’. De prachtige slachttanden van een olifant zijn van ivoor en de Douane vindt helaas geregeld beeldjes van ivoor in een koffer. De olifant is een beschermde diersoort en zijn ivoren slachttanden daardoor dus ook! Maak zelf een mooi beeldje van een stuk speksteen en laat zien dat de olifant zijn mooie slagtanden kan behouden

Kosten: Gratis workshop

Tijd: 14.00 - 16.00 uur

Leeftijd: AL

Familie activiteit: Mag dit mee?

21 juli 2021, 18 augustus 2021

Soms vinden douaniers de vreemdste zaken in koffers, tussen postpakketten of in containers in de haven. Vandaag zijn een aantal van dit soort voorwerpen in het museum te zien, zoals ……. Kom ze bekijken en laat je ter plekke voorlichten door onze douaniers over wat wél of niet mee mag.

Kosten: Gratis 'workshop'

Waar: Museumcafé

Tijd: 12.00 - 16.00 uur

Leeftijd: Alle leeftijden

Reserveren: Inloop - reserveer een tijdslot

Kids rondleiding -Smokkel tijdens Napoleon

30 juli 2021, 27 augustus 2021

Toen Napoleon besloot Nederland bij zijn Frans keizerrijk te voegen, kwamen er ook ‘echte’ douaniers langs de grens. Maar wat werd er toen gesmokkeld, waar vandaan en waar naar toe?  Ontdek het tijdens de kidsrondleiding langs “Smokkel tijdens Napoleon”. Voor deze rondleiding met leeftijdgenootjes  (zonder ouders) kan je kiezen uit twee rondes van 45 minuten.

Kosten: Rondleiding: gratis (entree museum is voor kinderen ook gratis)

Waar: Museum-op zaal

Tijd: De rondleidingen starten om 13.30 uur en 15.30 uur