Exclusief speelplezier op het DouaneDek

01-31 oktober 2020, 01-30 november 2020, 01-31 december 2020

Het hele Douane speeldek is exclusief voor uw gezin alleen te reserveren. Een half uur lang spelen te land, ter zee en in de lucht. Koffers scannen, varen in een douaneboot door de havens van Rotterdam, op zoek naar Doerak en zijn vriendjes of gewoon lekker spelen met de containerbootjes. Verkleden als echte douanier mag ook. De petten en uniformen hangen klaar. Reserveer vooraf.

Waar: DouaneDek

Reserveren: Telefonisch vooraf: 088-1514900

Maand van de Geschiedenis

01-31 oktober 2020

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Het grootste historische evenement van Nederland, waarbij honderden culturele, literaire en mediaorganisaties geschiedenis onder de aandacht  brengen. Een maand bij uitstek voor een bezoek aan ons museum, waar de geschiedenis van Nederland aan de hand van belastingen verteld wordt. We geven  jaarlijks met specifieke activiteiten invulling aan het thema van de Maand van de Geschiedenis. In 2020 is dat: “Oost/West.”

Doeraks HONDleiding

01-31 oktober 2020

Onze douane speurhond Doerak zoekt een baasje om rond te snuffelen in het museum! Met deze interactieve knuffelgids op je arm ontdek je samen de verhalen van het museum. Op verschillende plekken in het museum legt hij van alles uit en geeft hij je telopdrachten. Vooraf reserveren per telefoon 088-1514900 óf bij bezoek aan de balie. Leuk voor het hele gezin.

Te reserveren iedere dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 (tijdens schoolvakanties ook op de maandag)

Kosten: Gratis

Reserveren: Telefonisch een plekje in Doeraks agenda vastleggen? Bel: 088-1514900

Voorleesuurtje Gekke geurtjes

04 oktober 2020

VOLGEBOEKT!  U kunt zondagmorgen bellen naar het museum om te informeren of er eventueel nog een plekje is vrijgekomen: tel 088-1514900

Speciaal op Dierendag lezen we voor uit het boek Gekke geurtjes, waarin speurhond Doerak de hoofdrol speelt. Samen met zijn baasjes, douaniers Lina, Bart en Yaro gaat Doerak op avontuur. Kom lekker luisteren , spelen en ontdek de wereld van de Douane op het DouaneDek. Na het voorlezen kun je in het museumatelier je eigen speurneus testen……….. Ook komt een echte douanespeurhond naar het museum voor een demonstratie, een extra reden om op dierendag naar het museum te komen.

Waar: DouaneDek

Tijd: 11.00-13.00

Leeftijd: 6+

Kids rondleiding

14 oktober 2020, 21 oktober 2020

Laat je samen met andere kinderen, leeftijdgenootjes rondleiden door het museum! Ontdek zelf (zonder je ouders!) de sterkste verhalen en de kleinste museumstukken uit onze collectie.

Reserveer op tijd: Er is plek voor 10 kinderen.

Ouders die meekomen kunnen zelf het museum bezoeken. Ook het museumbezoek moet vooraf gereserveerd worden.

Waar: Museum

Tijd: 13.30-14.30 uur

Leeftijd: 8-12 jaar

Reserveren: Reserveer telefonisch 088-1514900 voor rondleiding en museumbezoek

Webinar ‘Belast koloniaal verleden”

14 oktober 2020

In het kader van het thema ‘Oost-West’ van de Maand van de geschiedenis organiseert het museum een webinar samen met Maarten Manse, promovendus aan de Universiteit Leiden. Tijdens dit webinar vertelt Maarten u meer over het koloniale belastingsysteem in Nederlands-Indië. Hierbij besteedt hij aandacht aan de verschillende aspecten van de Nederlandse overheersing, zoals de manieren waarop de Nederlandse kolonisator haar aanwezigheid rechtvaardigde, of waarop lokale Nederlandse bestuurders aansluiting zochten op bestaande structuren en in botsing kwamen met lokale Indonesische bevolkingen. Klik hier voor meer informatie over Maarten’s onderzoek en onderwerp van webinar.

Het webinar bijwonen? Meldt u dan aan via educatie@bdmuseum.org. U ontvangt dan van ons alle details voor de webinar.

Waar: Online

Tijd: Aanvang 14.30 uur

Reserveren: Aanmelden via educatie@bdmuseum.nl

Magic Wallet – workshop

20 september 2020, 18 oktober 2020

Krijg jij zakgeld?! Of verdien je wel eens iets met een klusje? Bewaar je geld dan goed in een kekke portemonnee! In deze workshop leer je hoe je een magische portemonnee kunt maken met behulp van Ducktape, lint en vrolijke versiersels. Uiteraard mag je zelf gemaakte magic wallet mee naar huis.

RESERVEER OP TIJD

Tijdslot: 14.00-15.00 – maximaal 10 kinderen

Tijdslot:  15.00-16.00 – maximaal 10 kinderen

Alleen kinderen mogen aan de workshop deelnemen. Ouders kunnen in de tussentijd op een verassende ontdekkingsreis in het museum.

Kosten: Gratis workshop

Waar: Museumatelier