Verhaal op Zaal

27 januari 2019, 03 februari 2019

Doerak de snuffelhond

Mira moet vreselijk huilen. De meneer op Schiphol heeft al haar schatten afgepakt. Waarom deed die meneer dat? Gelukkig komt Doerak de snuffelhond Mira opvrolijken? We lezen het verhaal van Doerak voor op zaal. Iedereen is welkom

Tijd: 14:00-15:00

Leeftijd: Alle

Zeepjes maken

24 februari 2019

In de tentoonstelling “Bizarre belastingen” kun je ontdekken dat er vroeger  ‘Zeepgeld’ bestond en bij de Romeinen een badhuisbelasting.  Zeep werd in de 16e /17e eeuw in Holland als luxe artikel gezien.  Je moest belasting betalen over het geschatte verbruik ervan. Gelukkig zijn badderen en  zeep niet meer extra belast tegenwoordig. Kom jij je eigen zeep maken in ons museumatelier? Geheel belastingvrij!

Reserveer op tijd via reserveringen@bdmuseum.nl en geef daarbij aan voor welk tijdstip je boekt, om 13.00 of 15.00 uur. De workshop is gratis, toegang tot museum voor kinderen ook. Volwassenen betalen entreekosten voor het museum van € 5,50

Kosten: Workshop is gratis

Waar: Museumatelier

Tijd: 13.00 tot 14.30 én 15.00 tot 16.30 uur

Leeftijd: Vanaf 4 jaar (met hulp van een ouder)

Reserveren: Vóór 11 februari 2019

BIJenpraat, daar moet je BIJ zijn!

27 februari 2019

Wist je dat bijen, net als mensen, allemaal iets bijdragen aan hun samenleving? Leer vandaag van Stek de Stadstuinwinkel alles over de verschillende soorten bijen en hun leefomgeving. De bij heeft het best lastig in Nederland. Kun jij ervoor zorgen dat hij zich fijn voelt in onze stad? Maak een eigen insectenhotel, plant zaadjes voor jouw bijentuintje en maak de bij weer blij!  Er zijn drie tijdstippen waarop je samen met je familie bij Stek kunt aansluiten voor deze workshop.

Meld je aan voor een van workshops via reserveringen@bdmuseum.nl

Waar: museumatelier

Tijd: Aaanvang om 13:00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur