• Kinderactiviteiten
  • Evenementen
Doerak-HONDleiding

01-30 september 2020

Onze douane speurhond Doerak zoekt een baasje om rond te snuffelen in het museum! Met deze interactieve knuffelgids op je arm ontdek je samen de collectie. Op verschillende plekken in het museum legt hij van alles uit en geeft hij je telopdrachten.  * Covid-19 maatregelen: Doerak wordt na elke rondleiding gereinigd in een UV-lichtbox, de GABRI UV-C desinfectie lade.

Waar: Museum

Tijd: dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Leeftijd: 6+

Reserveren: Kan telefonisch: 088-1514900 of ter plekke aan de balie

Gekke geurtjes-voorleesuurtje

06 september 2020

Douaniers Lina, Bart en Yaro gaan weer samen met Doerak op pad om te speuren. We lezen voor uit het boek Gekke geurtjes op het DouaneDek. Kom lekker luisteren, spelen en ontdek de wereld van de Douane. Test daarna je eigen neus in de educatieruimte. Wat ruik jij daar ?

Waar: DouaneDek

Tijd: 11.00-13.00 uur

Leeftijd: 6+

Open Monumentendagen 2020

12-13 september 2020

Op zaterdag 12 en zondag 13 september zetten wij de deuren open van onze monumentale panden aan de Parklaan 14-16. Tijdens de Open Monumenten Dagen 2020 staat educatie centraal en het thema is dit jaar: “Leermonument”. Van elk monument kun je uiteraard wat leren en ons monument had lang geleden ook nog een leerfunctie. Tot 1965 was de Rijksbelastingacademie namelijk gevestigd aan Parklaan 16 te Rotterdam en was het toenmalige belastingmuseum onderdeel van de Academie daar.

Kijk hier voor meer info over ons monument en programma Op de agenda staat een mini-college over de geschiedenis en collectie van het museum. Voor exacte tijdstippen en reserveren ga naar de OMD-site. Voor de kinderen hebben we een speurtocht door het pand en de vaste expositie.

Magic Wallet – workshop

20 september 2020, 18 oktober 2020

Krijg jij zakgeld?! Of verdien je wel eens iets met een klusje? Bewaar je geld dan goed in een kekke portemonnee! In deze workshop leer je hoe je een magische portemonnee kunt maken met behulp van Ducktape, lint en vrolijke versiersels. Uiteraard mag je zelf gemaakte magic wallet mee naar huis.

Kosten: Gratis workshop

Waar: Museumatelier