• Kinderactiviteiten
  • Volwassen/Familie activiteiten
  • Evenementen
Speurtocht “Speur Speel Ontdek”

01-30 april 2021, 01-31 mei 2021, 01-30 juni 2021

Ga op reis in het museum en ontdek hoe leuk en spannend belastingen zijn, met opdrachten over ouderwets tol betalen en gekke belastingen van nog niet zo lang geleden. De opdrachten zijn divers: van het echte speur- en snuffelwerk tot een tekenopdracht en het zoeken naar de verschillen. Voor het antwoord op een wel heel bijzondere belasting uit de geschiedenis, moet je zelfs het theater bezoeken. De speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, gratis op te halen bij de balie. Leuk voor het hele gezin.

Waar: Museum

Tijd: Di t/m zo tussen 11.00 - 17.00 uur

Leeftijd: 7+

Reserveren: Reserveer uw bezoek

Indoor Kunstroute

01-30 april 2021, 01-30 mei 2021, 01-30 juni 2021

De collectie in het museum kent kunst van alle tijden, van de zeventiende eeuw tot nu. Ga op pad langs de op belasting geïnspireerde kunstwerken en laat je verrassen. De kunstroute voert langs tien door de conservatoren geselecteerde werken. Met toelichtende vouwfolder in de hand begint u de route op de tweede verdieping van het museum, met werk van Jan van Goyen – Tolhuis aan de Merwede. Andere werken van beroemde hand zijn: Isaac Israëls’ Ashanti-dansers en een ets van Rembrandt, waar de Ontvanger-Generaal Jan Uyttenbogaert op afgebeeld staat.

Kosten: gratis

Reserveren: Bij uw bezoek aan het museum kunt u bij de balie de vouwfolder met uitleg krijgen

Ben jij een goede douanier?

24 april 2021, 24 mei 2021

Heb jij het in je om douanier te worden? Test jezelf én elkaar. In het museum staan koffers met verdachte inhoud klaar. Onderzoek ze samen met oud-douanier Leon. Het zou zomaar kunnen dat we iets vinden wat niet mag… Wil je deze spannende demonstratie en zoektocht voor de hele familie niets missen, reserveer dan op tijd.

Waar: Museumcafé, museumatelier

Tijd: 11.30- 15.00 uur

Leeftijd: 6+

Reserveren: Voor museumbezoek en tijdslot, dan kan online.