• Kinderactiviteiten
  • Evenementen
Op speurtocht

09-30 juni 2020, 01-31 juli 2020, 01-30 augustus 2020

Ben jij een goede speurder? En ga je graag op onderzoek uit? Dan hebben wij voor jou een leuke speurtocht vol gekke douane-raadsels en belasting-opdrachtjes. Met een potlood in je hand en de speurtocht op het klembord, bezoek je elke zaal van het museum, waar allemaal vreemde voorwerpen staan. Meetinstrumenten, gekke borden of rare prenten. Met de speurtocht ontdek je meer over onze collectie en zie je dat belastingen echt niet zo ingewikkeld zijn als volwassen doen voorkomen. Ben je klaar met alle opdrachten, dan lever je het materiaal weer in bij de balie. En als je het leuk vindt, kan daar ook gekeken worden of je alle antwoorden goed hebt. Veel plezier!

Waar: Museum

Tijd: Zie openingstijden museum

Leeftijd: Vanaf 7 jaar

Exclusief speelplezier op het DouaneDek

01-31 juli 2020, 01-30 augustus 2020

Het hele Douane speeldek is exclusief voor uw gezin alleen te reserveren. Een half uur lang spelen te land, ter zee en in de lucht. Koffers scannen, varen in een douaneboot door de havens van Rotterdam, op zoek naar Doerak en zijn vriendjes of gewoon lekker spelen met de containerbootjes. Verkleden als echte douanier mag ook. De petten en uniformen hangen klaar. Reserveer vooraf, als je zeker wilt zijn van een plek.

Waar: DouaneDek

Reserveren: Ter plekke of telefonisch vooraf: 088-1514900

Gekke geurtjes

07 augustus 2020

We lezen voor uit het boek Gekke geurtjes, spelen samen op het DouaneDek en ontdekken de wereld van de Douane. Kom luisteren naar de avonturen van team Doerak, douaniers Lina, Bart en Yaro die  samen met Doerak gaan speuren.  Test daarna je eigen neus in de educatieruimte. Wat ruik jij daar ?

Kosten: Gratis: voorlezen, spelen en ontdekken

Waar: DouaneDek en educatieruimte

Tijd: 14.00- 16.00 uur

Leeftijd: 6+

Ben jij een goede douanier?

22 juli 2020, 19 augustus 2020

Alle kinderen opgelet!  Heb jij het in je om douanier te worden? Wij gaan je helpen. In het museum staan een heleboel koffers met een verdachte inhoud. Het zou zomaar kunnen dat we iets vinden wat niet mag… Wil je dit meemaken, kom dan naar het museum voor deze spannende demonstratie. Een zoektocht voor de hele familie.

Vooraf graag reserveren via educatie@bdmuseum.nl

Waar: Museumcafé

Tijd: 13.00- 15.00 uur

Leeftijd: 6+

Reserveren: educatie@bdmuseum.nl

Verhaal op zaal – Trompbank

20 augustus 2020

Een van onze pronkstukken in het museum is de Trompbank. Kent u de verhalen achter dit pronkstuk en wat weet u over het heffen van tol in Nederland?  Loop vanaf 14.00 uur binnen op zaal en krijg er alles over te horen en te zien. Uiteraard kunt u ter plekke al uw vragen stellen aan onze museumdocent.

Waar: online

Tijd: Begin tijd 14.00 uur