Kids rondleiding: de sportieve Douane (8-12 jaar)

04 maart 2022, 20 maart 2022, 01 mei 2022, 18 juni 2022

Ga zonder je ouders mee op rondleiding! Spring, duik en push up door het museum terwijl je alles leert over het beroep Douane.

LET OP: de rondleiding van 27 maart is wegens omstandigheden geannuleerd.

Tijd: 13:30-14:30 & 15:00-16:00

Leeftijd: 8-12 jaar

Workshop koraal kleien

23 april 2022, 06 mei 2022, 06 juni 2022

Koraal is van de zee, dat neem je toch niet mee?! Wist je dat je koraal niet zomaar mee mag nemen uit het buitenland? Is het stukje koraal groter dan 3 cm, laat het dan waar het is want de Douane controleert heel streng. Kom bij ons je eigen koraal kleien in de meest prachtige kleuren. Inloop vanaf 14.00 uur.

Tijd: 14:00-16:00

Leeftijd: 6-8 jaar

Douane spreekuur met Leon Warnies

21 mei 2022, 12 juni 2022, 10 juli 2022, 26 juli 2022, 13 augustus 2022, 28 augustus 2022

Leon Warnies, met meer dan veertig jaar werkervaring als douanier bij luchthaven Schiphol, bezoekt weer het museum. Luister naar zijn verhalen en stel hem al je vragen! Zo ga je zeker goed voorbereid op reis.

Tijd: 11:00-15:00 uur

Leeftijd: AL

Workshop NET ECHT! Schildpad schilderen

22 mei 2022

Nog steeds vindt de Douane schildpadden in koffers, soms levend óf als exotisch souvenirtje! Laat de schildpad uit je koffer en maak op onze zwerfkeien je eigen schildpadden. Leg na de workshop de stenen in het park vlakbij het museum en laat zo iedereen weten dat de schildpad niet zo maar met je mee op reis mag.  Op 23 mei is het ‘Wereld Schildpadden Dag” en het zou mooi zijn als het park vol komt te liggen met schildpadstenen, op deze jaarlijks terugkerende dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de verdwijnende habitat van de oudste dieren ter wereld..

Waar: Museumatelier

Tijd: 14.00 - 16.00 uur

Leeftijd: Alle leeftijden

Wesley dos Santos – Masterclass MoneyWise Ondernemen

22 mei 2022

Wesley dos Santos is bedrijfskundige, ondernemer en auteur. Bekend van o.a. zijn Ted Talk en boek ‘Ondernemen als een Baas’ over de voor hem meest essentiële vaardigheden tinkeren, hosselen en circulair denken. Met zijn ondernemingen iKapitein en Aqua Mobility is zijn doel om zo veel mogelijk impact te maken en perspectieven te vergroten op het gebied van waterrecreatie en sociaal ondernemerschap.
Tijdens deze bijeenkomst gaat Wesley in op hoe hij moneywise ervoor zorgt dat hij gezonde ondernemingen opzet en vanuit een visueel financieel overzicht zijn keuzes maakt. Welke financiële kansen zijn er waar je bij aan kunt sluiten? Wat zijn de gevaren bij het ondernemen? Hoe start je zonder een zak geld? Op al deze vragen en meer geeft Wesley antwoord.
Ook deelt hij het concept van zijn visueel financieel overzicht dat ook voor jou toepasbaar is om moneywise verder te komen en keuzes te maken.
Er is beperkt plek dus reserveer op tijd via reserveringen@bdmuseum.org o.v.v. Podium Poen- Wesley

Kosten: gratis masterclass

Waar: De Kuyper Salon