Agenda

  • Kinderactiviteiten
  • Volwassen/Familie activiteiten
  • Evenementen
Museumweek 2023

Museumweek 2023

01-07 april 2023

Net als voorgaande jaren is het Belasting & Douane Museum gratis toegankelijk in de Museumweek, van zaterdag 1 t/m vrijdag 7 april 2023. Dit jaar staat de museumweek bij ons in het teken van dieren, Douane en kunst. Duik in de wereld van de Douane en bezoek de tentoonstelling ‘Dierbare goederen’, waarbij je op een zaal vol schokkende Douane vondsten alles te weten komt over de kwalijke smokkelpraktijken in beschermde dieren. Of kom gewoon op ontdekkingsreis en doe de kunstroute langs 10 op belasting geïnspireerde kunstwerken. Dit jaar is de ‘Veemarkt’ van Saftleven (bruikleen Museum Rotterdam) tijdelijk in ons museum te bewonderen.

 Speciaal voor de kids: ontdek de veemarkt!

Voor kinderen ligt er tijdens de Museumweek een speciaal Doe- blad klaar waarmee ze alles kunnen ontdekken op het schilderij ‘Veemarkt’ van Cornelis Saftleven: welke dieren zijn er allemaal op de markt te zien, wat wordt er allemaal verkocht? En hoe zien de mensen eruit die naar deze 17e -eeuwse Rotterdamse markt zijn gekomen. Met het Doe-blad kunnen kinderen helemaal opgaan in dit schilderij vol verhalen.

Plan je bezoek rond één van de activiteiten, die speciaal in deze week op het programma staan: “Verhaal op zaal – Veemarkt van Saftleven” (5 april)  en “Persoonlijke rondleidingen- Dierbare Goederen” (7 april). 

Tip: wist je dat je met een museumkaart voor nog geen 65 euro (€ 64,90 om precies te zijn en € 32,45 voor museumkids t/m 18) een jaar lang gratis 450 musea kunt bezoeken!

Kosten: Gratis toegang 1 t/m 7 april (maandag gesloten)