Open Monumenten Dagen 2023

Open Monumenten Dagen 2023

09-10 september 2023

Tijdens de Open Monumenten Dagen (OMD) Rotterdam  op zaterdag 9 en zondag 10 september is ons museum gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Het museum is sinds 1948 gevestigd in twee monumentale panden aan de Parklaan in Rotterdam. Het pand op nummer 14 is begin 20e eeuw als woonhuis gebouwd voor de familie De Kuyper. Tijdens de OMD blikken we terug in de geschiedenis van deze bekende distilleerdersfamilie én die van ons Koningshuis. Want dat weekend bijna exact 125 jaar geleden, vloeide de Oranjebitter van De Kuyper rijkelijk ter ere van de kroning van koningin Wilhelmina, op 6 september 1898.  Het toeval wil dat aan de Parklaan een monumentale lindeboom pronkt: de kroningsboom van koningin Wilhelmina.

Dit zijn de ingrediënten voor bijzondere OMD rondleidingen. De rondleiding is deels buiten, langs het Wilhelmina monument en de monumentale Koningslinde, en deels binnen door de monumentale Parklaan panden heen, langs het  prachtige houten jeugd borstbeeld van Hare Majesteit koningin Wilhelmina. De rondleiding eindigt met een feestelijke toost in De Kuyper Salon met een glaasje oranjebitter iedere deelnemer van de rondleiding.

De deelname aan de rondleidingen is gratis. Wel is het noodzakelijk om even te reserveren voor de rondleiding omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is.

Tijden van de rondleidingen

Zaterdag 9 september: 11.30, 12.45 en om 14.00.

Zondag 10 september: 13.00, 14.15 en om 15.30.

Reserveren kan via reserveringen@bdmuseum.org onder vermelding van OMD. Vergeet niet de gewenste dag en het tijdstip te vermelden in de mail.