Open Monumenten Dagen

Open Monumenten Dagen

11-12 september 2021, 11-12 september 2021

Zaterdag 11 september:  Tour  Puntegale – Belasting & Douane Museum

 

Het Belasting & Douane Museum en de Vereniging Puntegale bieden een bijzondere driedelige tour, met bezoek en rondleiding in zowel het museum als het ‘oude’ belastingkantoor aan de ‘Pluk-me-kaal’ straat. Tijdens een intermezzo wandeling van het ene monument naar het andere staat het thema ‘Belasting en Smokkel’ centraal. De wandeling voert langs café restaurant “De Ballentent”. Tot aan de Tweede Wereld-Oorlog was dit een douanekantoor, waaruit afgemeerde schepen werden gecontroleerd. Ook op de wandelroute, in de Veerhaven, ligt de Lammie, eens een berucht smokkelschip, nu een Bed and Breakfast. Over de historie van de Lammie en wat er op deze kotter gesmokkeld werd, meer in het Belasting & Douane Museum. De tour, met rondleidingen door drie verschillende gidsen, start afwisselend bij het Belasting & Douane Museum of de Puntegale.

Reserveren kan via de site van het OMD, waar ook meer informatie te vinden is over de geschiedenis van de monumentale panden aan de Parklaan en de Puntegaalstraat.

Zondag 12 september: In gesprek met de conservator

Op zondag kunnen bezoekers in gesprek met de conservator van het museum. Anne Marieke van Schaik vertelt aan de hand van de aanstaande tentoonstelling “Belast koloniaal verleden” over hoe het museum ruimte wil geven aan meerstemmigheid in het museum. Reserveer deze activiteit via de site van Open Monumenten Dagen Rotterdam.

 

Tijdens de Open Monumenten Dagen is het museum gratis toegankelijk voor iedereen. Reserveer wel tickets online, om zeker te zijn van een plek.

Kosten: Het museum is gratis toegankelijk tijdens de Open Monumentendagen

Reserveren: Reserveer uw museumbezoek online