Voorjaarsvakantie 2020

Pret aan de Parklaan

In de voorjaarsvakantie is er voor het hele gezin van alles te doen en te zien in het museum: twee tentoonstellingen, een nieuwe rondleiding met Doerak, workshops, voorleesuurtje en uiteraard spelen op het DouaneDek. Wij zijn in deze vakantieperiode ook op maandag geopend (17 & 24 februari).

 

Doeraks Hondleiding
Doerak ligt de hele vakantie bij de balie te wachten. Neem deze knuffelgids op je arm voor een Hondleiding door het museum. Onze interactieve speurhond legt van alles uit en geeft telopdrachten. Wil je er zeker zijn dat je met Doerak kunt rondsnuffelen? Reserveer dan een plekje in zijn agenda , op de voor jou gewenste dag en tijd, per telefoon: 088-1514900.

 

Op de Agenda                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Diverse activiteiten staan op het programma. Kom knutselen in het atelier van het museum én luisteren naar het verhaal van Doerak, die dit keer snuffelt aan de tas van Mira.

  • dinsdag 25 februari: workshop ‘Sparen doe je zo’
  • donderdag 27 februari: Doeraks voorleesuurtje
  • zondag 1 maart: workshop knutselen en kleien met zilverglans

 

Twee tentoonstellingen
Kom alles te weten over geld, nu het nog kan. De tentoonstelling “Gek op geld”, tot zondag 8 maart te zien – is getipt als ‘cultureel kidsuitje’ door een testteam van Uitagenda Rotterdam. Met veel leuke weetjes wordt de rijke geschiedenis van geld verteld. Wist jij bijvoorbeeld dat er vroeger met een plak zout werd betaald? Bij de tentoonstelling ‘Samensmeden’ speelt zilver de hoofdrol. Met vier top schilderijen van Hollandse meesters als decor, waarop Jan Steen zelf ook is te zien, uit de collectie van Museum Boijmans.

In ons sfeervolle museumcafé staat de koffie klaar, met in het weekend verse appeltaart.