Welkom terug

Wij zijn verheugd u weer te mogen ontvangen in het museum. Vanaf 26 juni zijn verdere versoepelingen van kracht, waardoor meer publiek naar het museum kan: één bezoeker per vijf vierkante meter, dat was 10m2.

Wij hebben gekozen voor de optie waarbij mensen zonder coronatoegangsbewijs (negatieve testuitslag) naar het museum kunnen, met handhaving van de anderhalve meter afstand houden. Daarmee komt ook een einde aan de mondkapjesplicht. Om uw bezoek mogelijk, veilig en aangenaam te maken, gelden dus nog wel bepaalde huisregels. Wij volgen hiermee de RIVM-richtlijnen.

Veiligheidsregels op een rijtje

Maximum aantal bezoekers

Om ervoor te zorgen dat iedereen anderhalve meter afstand kan houden, mogen er in totaal maximaal 96 mensen tegelijkertijd in het museum. Wij werken met tijdsloten om zo het bezoek goed te kunnen spreiden en het maximum bezoekersaantal te kunnen garanderen.

Reserveer uw bezoek vooraf

Om zeker te zijn van een plek en toegang tot het museum, kunt u het beste vooraf op gewenste datum en tijdvak een ticket reserveren. Dat kan hier online.

Bezoek het museum alleen, met partner en/of eigen kinderen

Alleen mensen die een gezamenlijk huishouden voeren, mogen samen, in elkaars gezelschap – zonder 1,5 meter afstand te houden – naar het museum, zoals een gezin, partners of huisgenoten.

Hygiënemaatregelen

Het museum wordt regelmatig schoongemaakt. Op centrale plekken is desinfectiegel aanwezig.

Volg in het museum de route en houd 1,5 meter afstand

Ga met uw e-ticket naar de balie, daar krijgt u informatie de uitgestippelde vaste looproute met eenrichtingsverkeer. Volg binnen de verdere instructies en aanwijzingen van medewerkers van het museum. Blijf in het museum als gezelschap of gezin bij elkaar en houd 1,5 meter afstand van bezoekers die niet behoren tot het eigen gezelschap.

Blijf thuis bij verkoudheidsklachten of griepverschijnselen

Bij klachten als hoesten, niezen, spierpijn, benauwdheid en koorts komt u niet naar het museum. Een andere keer bent u van harte welkom en uw ticket is online om te boeken tot 24 uur voor gepland bezoek.

Verstrekken en bewaren persoonsgegevens

Bij reservering vragen wij naar uw persoonsgegevens. Dit is nodig bij een eventueel ‘test en trace’-onderzoek door de GGD. Uw gegevens worden zorgvuldig, AVG-proof bewaard en na 4 weken vernietigd.

Antwoord op vragen

Hoe/Waar kan ik reserveren?

Toegangskaarten zijn online te reserveren. Goed te weten: Doeraks HONDleiding is beperkt beschikbaar. En de FIOD expo & escaperoom en het Douanedek zijn beperkt toegankelijk (maximum aantal tegelijkertijd). Informeer bij bezoek naar mogelijke toegang en beschikbaarheid.

Moet ik met Museumkaart of Rotterdampas ook reserveren?

Iedere bezoeker heeft een reservering op datum met een begintijd nodig om het museum te kunnen bezoeken. Dit geldt dus ook voor iedereen met gratis toegang, zoals kinderen tot en met 18 jaar, Rotterdampas-houders, Museumkaart-houders en Vrienden van het museum. Bij binnenkomst wordt de reservering gecontroleerd op juiste datum en starttijd. Neem wel je Rotterdampas, Museumkaart, studentenkaart of CJP mee om bij entree te kunnen tonen.

Kan ik contant betalen?

Nee, er kan in het museum alleen met pinpas betaald worden. Contant betalen is niet mogelijk.

Mag ik met een vriend(in) naar het museum komen?

Dat kan, als er in het museum anderhalve meter afstand wordt gehouden. Je kunt alleen samen naar het museum komen als er sprake is van een gezamenlijk huishouden. Als je samen met een vriend(in) komt, reserveer dan ieder apart.

Is het museumcafé open?

Ja ons museumcafé, serre en terras in de tuin zijn geopend. Daar is het heerlijk toeven en kan na afloop van het museumbezoek koffie, koek en hartigs besteld en genuttigd worden.

Waar vind ik de reguliere bezoekinformatie?

Voor openingstijden, toegangsprijzen, bereikbaarheid en toegankelijkheid van het museum, kijk hier.

Wat is er te zien en te doen

Vaste presentatie

U kunt op een verrassende ontdekkingsreis door de geschiedenis van belastingen in Nederland en de wereld van de Douane. Herbeleef vervlogen tijden, bezoek het ‘Tiende penning theater’, onderzoek smokkelwaar en bekijk belastingen eens anders, zelfstandig te doen of met een gratis speurtocht. Of doe de HONDleiding met Doerak, onze interactieve knuffelgids. Speurtocht en HONDleiding worden gratis aangeboden en zijn leuk voor het hele gezin.

FIOD expo en escaperoom in één

Bij heropening van het museum, zijn ook de deuren van  “FIOD Fraudebestrijding” geopend. Altijd al recherchewerk willen doen? Dan is dit de gelegenheid! Deze tentoonstelling heeft de setting van een escaperoom, zonder dat u echt opgesloten wordt. Wel is het aan jou de taak in vijf kamers cases op te lossen, onder tijdsdruk. Toegankelijk voor maximaal 12 volwassenen of 2 tot 3 gezinnen/huishoudens (kinderen: 12+).

Smokkel tijdens Napoleon

Deze compacte tentoonstelling geeft een blik in de Franse tijd van ons land. Met speciale aandacht voor de smokkelactiviteiten als antwoord op Napoleons handelsblokkade.

Kijk in de Agenda

Kijk in de agenda welke activiteiten wij binnen de veiligheidsmaatregen kunnen bieden: zo hebben wij een een aangepast programma  met o.a. exclusieve rondleidingen. Het Douanedek is voor een half uur lang speelplezier te reserveren voor maximaal 2 gezinnen tegelijkertijd. Nieuw is de Indoor Kunstroute langs 10 door de conservatoren geselecteerde werken. Laat u verrassen door kunst van vroeger en nu, van Isaac Israëls, Rembrandt tot Reuben Margolin.