Veiligheid voorop

Wij zijn verheugd u weer te mogen ontvangen in het museum. Om uw bezoek mogelijk, veilig en aangenaam te maken, gelden nog wel bepaalde huisregels. Wij volgen hiermee de RIVM-richtlijnen en vragen u nadrukkelijk dit ook te doen. Dan kan iedereen bij ons weer op ontdekkingsreis.

Regels op een rijtje

Maximum aantal bezoekers

Om ervoor te zorgen dat iedereen anderhalve meter afstand kan houden, mogen er in totaal maximaal 36 mensen tegelijkertijd in het museum. Wij werken met tijdsloten om zo het bezoek goed te kunnen spreiden en het maximum bezoekersaantal te kunnen garanderen.

Reserveer uw bezoek vooraf

Toegang tot het museum is alleen mogelijk met een reservering vooraf op gewenste datum en tijdvak. Dat kan hier online.  Hou de activiteiten agenda in de gaten en reserveer op tijd om zeker te zijn van een plek, vooral op dagen met speciale activiteiten.

Mondkapje verplicht

Neem een mondkapje mee voor uw bezoek. Het dragen van een mondkapje in het museum is verplicht voor iedereen boven de 12 jaar.

Bezoek het museum alleen, met partner en/of eigen kinderen

Alleen mensen die een gezamenlijk huishouden voeren, mogen samen, in elkaars gezelschap – zonder 1,5 meter afstand te houden – naar het museum, zoals een gezin, partners of huisgenoten.

Hygiënemaatregelen

Het museum wordt regelmatig schoongemaakt. Op centrale plekken is desinfectiegel aanwezig. Omdat er in het museum veel plekken zijn met aanraakvlakken, verstrekken wij handschoenen bij binnenkomst, voor uw en onze bescherming verplicht te dragen.

Volg in het museum de route en houd 1,5 meter afstand

Er is een vaste looproute met eenrichtingsverkeer uitgestippeld. Volg binnen de instructies, schriftelijk en mondeling, en aanwijzingen van medewerkers van het museum. Blijf in het museum als gezelschap of gezin bij elkaar en houd 1,5 meter afstand van bezoekers die niet behoren tot het eigen gezelschap.

Blijf thuis bij verkoudheidsklachten of griepverschijnselen

Bij klachten als hoesten, niezen, spierpijn, benauwdheid en koorts komt u niet naar het museum. Een andere keer bent u van harte welkom en uw ticket is online om te boeken tot 24 uur voor gepland bezoek.

Verstrekken en bewaren persoonsgegevens

Bij reservering of entree vragen wij naar uw persoonsgegevens. Dit is nodig bij een eventueel ‘test en trace’-onderzoek door de GGD. Uw gegevens worden zorgvuldig, AVG-proof bewaard en na 4 weken vernietigd.

 

Antwoord op vragen

Hoe/Waar kan ik reserveren?

Toegangskaarten zijn online te reserveren.

Moet ik met Museumkaart of Rotterdampas ook reserveren?

Iedere bezoeker heeft een reservering op datum met een begintijd nodig om het museum te kunnen bezoeken. Dit geldt dus ook voor iedereen met gratis toegang, zoals kinderen tot en met 18 jaar, Rotterdampas-houders, Museumkaart-houders en Vrienden van het museum. Bij binnenkomst wordt de reservering gecontroleerd op juiste datum en starttijd. Neem wel je Rotterdampas, Museumkaart, studentenkaart of CJP mee om bij entree te kunnen tonen.

Kan ik contant betalen?

Nee, er kan in het museum alleen met pinpas betaald worden. Contant betalen is niet mogelijk.

Mag ik met een vriend(in) naar het museum komen?

Dat kan, als er in het museum anderhalve meter afstand wordt gehouden. Je kunt alleen samen naar het museum komen als er sprake is van een gezamenlijk huishouden. Wil je vooraf reserveren, doe dit dan ieder apart.

Is het museumcafé open?

Nee, het museumcafé is gesloten. Dit is het gevolg van de maatregelen, waarbij alle eet- en drinkgelegenheden op 14 oktober 2020 vanaf 22.00 uur voorlopig hun deuren moeten sluiten.

Waar vind ik de reguliere bezoekinformatie?

Voor openingstijden, toegangsprijzen, bereikbaarheid en toegankelijkheid van het museum, kijk hier.

 

Wat is er te zien en te doen

Vaste presentatie

U kunt op een verrassende ontdekkingsreis door de geschiedenis van belastingen in Nederland en de wereld van de Douane. Herbeleef vervlogen tijden, bezoek het ‘Tiende penning theater’, onderzoek smokkelwaar en bekijk het eens anders.

FIOD expo en escaperoom in één

Bij heropening van het museum, zijn ook de deuren van de FIOD-tentoonstelling geopend. Altijd al recherchewerk willen doen? Dan is dit de gelegenheid! Deze tentoonstelling heeft de setting van een escaperoom, zonder dat u echt opgesloten wordt. Wel is aan jou de taak in vijf kamers onder tijdsdruk cases op te lossen. Toegankelijk voor maximaal 6 personen tegelijkertijd. Reserveer een tijdslot.

Het hele DouaneDek voor één gezin te reserveren

Deze speelruimte, waar kinderen in de wereld van de Douane kunnen duiken, is te reserveren. Dat kan ter plekke bij de balie of telefonisch vooraf: 088-1514900. Een half uur lang het rijk alleen op dit speeldek voor jouw gezin. En daarvoor of daarna kun je een speurtocht doen in het museum, geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Kijk in de Agenda

Kijk in de agenda welke activiteiten wij binnen de veiligheidsmaatregen kunnen bieden: zo bieden wij een een aangepast programma met live met o.a. exclusieve rondleidingen. Nieuw is de Indoor Kunstroute langs 10 door de conservatoren geselecteerde werken. Laat u verrassen door kunst van vroeger en nu, van Isaac Israëls, Rembrandt tot Reuben Margolin.