Welkom terug

We kijken er naar uit u in het museum te ontvangen. Wij houden ons aan de coronaregels van de rijksoverheid en zorgen er samen met u voor dat het museumbezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt. De actuele informatie over het bezoekersprotocol en bezoekregels vindt u hieronder.

Laatste update 25 september 2021

  • Het tonen van een corona-toegangsbewijs is voor de entree van het museum niet noodzakelijk, maar wel voor toegang tot ons café, de serre en de Kuyper Salon.
  • Onze speciale looproute zorgt ervoor dat  de doorstroom zo goed mogelijk kan verlopen en bezoekers onderling afstand kunnen bewaren, ook al is de 1,5 meter regel vervallen. Uiteraard bent u vrij om een mondkapje te dragen.

Algemene regels

  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten of griepverschijnselen
  • Bij klachten als hoesten, niezen, spierpijn, benauwdheid en koorts komt u niet naar het museum. Een andere keer bent u van harte welkom en uw eventueel vooraf geboekte ticket(s) is online om te boeken tot 24 uur voor gepland bezoek.

Antwoord op vragen

Hoe/Waar kan ik reserveren?

Reserveren voor een gewenste datum is niet meer verplicht maar mag wel, de tijdsloten zijn vervallen. Wilt u graag van tevoren reserveren, dan kan dat hier online. Goed te weten: Doeraks HONDleiding is beperkt beschikbaar.

Kan ik contant betalen?

Nee, er kan in het museum alleen met pinpas betaald worden. Contant betalen is niet mogelijk.

Is het museumcafé open?

Ja ons museumcafé, serre en terras in de tuin zijn geopend. Daar is het heerlijk toeven en kan na afloop van het museumbezoek koffie, koek en hartigs besteld en genuttigd worden. We houden de richtlijnen aan van de Museumvereniging en het RIVM omtrent horecabezoek. Dit betekent dat er wel gevraagd wordt naar een geldig coronatoegangsbewijs.

Waar vind ik de reguliere bezoekinformatie?

Voor openingstijden, toegangsprijzen, bereikbaarheid en toegankelijkheid van het museum, kijk hier.

Wat is er te zien en te doen

Vaste presentatie

U kunt op een verrassende ontdekkingsreis door de geschiedenis van belastingen in Nederland en de wereld van de Douane. Of doe de HONDleiding met Doerak, onze interactieve knuffelgids. Speurtocht en HONDleiding worden gratis aangeboden en zijn leuk voor het hele gezin. Ook hebben we voor de kleintjes een leuk en leerzaam Douanedek om op te spelen. Nieuw is de Indoor Kunstroute langs 10 door de conservatoren geselecteerde werken. Laat u verrassen door kunst van vroeger en nu, van Isaac Israëls, Rembrandt tot Reuben Margolin.

Lopende expo’s

De tentoonstelling FIOD Fraudebestrijding heeft de setting van een escaperoom, zonder dat je echt opgesloten wordt. In Smokkel tijdens Napoleon krijg je een blik in de Franse tijd van ons land. Met speciale aandacht voor de smokkelactiviteiten als antwoord op Napoleons handelsblokkade. Tussen Poen & Platzak is een community-expositie waarin aan de hand van portemonnees van bekende en minder bekende Rotterdammers en Nederlanders, ervaringen worden gedeeld over omgaan met geld.

Activiteiten

Naast de tentoonstellingen verzorgen wij workshops en rondleidingen. Kijk in de agenda voor het actuele aanbod! Met ook nieuw Podium PO€N-bijeenkomsten