Wij zijn weer open

Veiligheid voorop

Wij zijn blij u weer te mogen ontvangen in het museum, ons museumcafé, onze serre en tuin. Om uw bezoek mogelijk, veilig en aangenaam te maken, zijn er voorzorgsmaatregelen getroffen en gelden nieuwe huisregels. Wij volgen hiermee de RIVM-richtlijnen en vragen u nadrukkelijk dit ook te doen. Dan kan iedereen bij ons weer fijn op ontdekkingsreis.

Regels op een rijtje

Maximum aantal bezoekers

Om ervoor te zorgen dat iedereen anderhalve meter afstand kan houden, mogen er in totaal maximaal 36 mensen tegelijkertijd in het museum. Wij werken met tijdsloten om zo het bezoek goed te kunnen spreiden en het maximum bezoekersaantal te kunnen garanderen.

Reserveren kan vooraf

Het is niet verplicht, maar om zeker te zijn van toegang tot het museum op gewenste datum en tijdvak, kunt u het beste vooraf reserveren. Dat kan telefonisch: 088-1514900.

Bezoek het museum alleen, met partner en/of eigen kinderen

Alleen mensen die een gezamenlijk huishouden voeren, mogen samen, in elkaars gezelschap – zonder 1,5 meter afstand te houden – naar het museum, zoals een gezin, partners of huisgenoten.

Hygiënemaatregelen

Het museum wordt regelmatig schoongemaakt. Op centrale plekken is desinfectiegel aanwezig. Omdat er in het museum veel plekken zijn met aanraakvlakken, verstrekken wij handschoenen bij binnenkomst, voor uw en onze bescherming verplicht te dragen.

Volg in het museum de route en houd 1,5 meter afstand

Er is een vaste looproute met eenrichtingsverkeer uitgestippeld. Volg binnen de instructies, schriftelijk en mondeling, en aanwijzingen van medewerkers van het museum. Blijf in het museum als gezelschap of gezin bij elkaar en houd 1,5 meter afstand van bezoekers die niet behoren tot het eigen gezelschap.

Blijf thuis bij verkoudheidsklachten of griepverschijnselen

Bij klachten als hoesten, niezen, spierpijn, benauwdheid en koorts komt u niet naar het museum. Een andere keer bent u van harte welkom en uw ticket is online om te boeken tot 24 uur voor gepland bezoek.

Verstrekken en bewaren persoonsgegevens

Bij reservering of entree vragen wij naar uw persoonsgegevens. Dit is nodig bij een eventueel ‘test en trace’-onderzoek door de GGD. Uw gegevens worden zorgvuldig, AVG-proof bewaard en na 4 weken vernietigd.

 

Antwoord op vragen

Hoe/Waar kan ik reserveren?

Toegangskaarten zijn telefonisch te reserveren. Bel 088- 1514900. Ook het DouaneDek is telefonisch te reserveren, voor 1 gezin een half uur lang.

Moet ik met Museumkaart of Rotterdampas ook reserveren?

Iedere bezoeker heeft een reservering op datum met een begintijd nodig om het museum te kunnen bezoeken. Dit geldt dus ook voor iedereen met gratis toegang, zoals kinderen tot en met 18 jaar, Rotterdampas-houders, Museumkaart-houders en Vrienden van het museum. Bij binnenkomst wordt de reservering gecontroleerd op juiste datum en starttijd. Neem wel je Rotterdampas, Museumkaart, studentenkaart of CJP mee om bij entree te kunnen tonen.

Kan ik contant betalen?

Nee, er kan in het museum alleen met pinpas betaald worden. Contant betalen is niet mogelijk.

Mag ik met een vriend(in) naar het museum komen?

Dat kan, als er in het museum anderhalve meter afstand wordt gehouden. Je kunt alleen samen naar het museum komen als er sprake is van een gezamenlijk huishouden. Wil je vooraf reserveren, doe dit dan ieder apart.

Is het museumcafé open?

Ja, het museumcafé, de serre en de tuin zijn open. Het aantal tafels en stoelen is beperkt om anderhalve meter afstand te kunnen garanderen. In het café en de serre zijn voorlopig maximaal 30 personen toegestaan, met ook één huishouden per tafel. U kunt niet contant betalen voor consumpties.

Waar vind ik de reguliere bezoekinformatie?

Voor openingstijden, toegangsprijzen, bereikbaarheid en toegankelijkheid van het museum, kijk hier.

 

Wat is er te zien en te doen

Vaste presentatie

U kunt op een verrassende ontdekkingsreis door de geschiedenis van belastingen in Nederland en de wereld van de Douane. Herbeleef vervlogen tijden, onderzoek smokkelwaar en bekijk het eens anders.

Exclusiviteit op zaal bij “Samensmeden”

Door de beperking in het aantal bezoekers en de ruimte, kun je in alle rust en van dichtbij genieten van Hollandse meesters als Jan Steen en bijzonder Nederlands zilverwerk, op zaal bij “Samensmeden, meesters in zilver”. Deze tijdelijke tentoonstelling van Boijmans bij de Buren is nog enkele maanden te bewonderen.

Het hele DouaneDek voor één gezin te reserveren

Deze speelruimte, waar kinderen in de wereld van de Douane kunnen duiken, is te reserveren. Dat kan ter plekke bij de balie of telefonisch vooraf: 088-1514900. Een half uur lang het rijk alleen op dit speeldek voor jouw gezin. Kinderen (7+) kunnen daarvoor of daarna een speurtocht doen in het museum.

Kijk in de Agenda

Rondleidingen en workshops voor grote groepen (meer dan één gezin of huishouden) zijn in het museum voorlopig niet mogelijk. Kijk in de agenda welke alternatieven wij nu bieden: een aangepast zomerprogramma met live en eventueel livestream-activiteiten zoals exclusieve rondleidingen, douanespreekuur met ervaren douanier Leon en voorleesuurtjes uit het boek “Gekke geurtjes”. Wij denken in de tussentijd verder over nog meer leuke en veilige oplossingen.