Kerstvakantie 2020

Te zien en te doen

De Kerstvakantie is iets waar we allemaal naar uit kijken, zeker nu. In ons museum is ook deze vakantie weer van alles te beleven en ontdekken voor jong en oud. Tijdens de Kerstvakantie is ons museum ook geopend op maandag, 21 en 28 december.  Op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn wij gesloten, maar op 2e Kerstdag verwelkomen we jullie graag. Verder zijn wij op 24 en 31 december eerder dicht, om 15.00 uur.

Speciaal voor de kleine bezoeker

Voor kinderen hebben we een speurtocht, die leuk is voor het hele gezin. Je kunt ook kiezen voor HONDleiding met de interactieve knuffelgids. Neem onze knuffel douanespeurhond Doerak mee en hij zal je van alles vertellen en telopdrachten geven, als je door het museum loopt!

 

Je kunt bij ons ook altijd terecht om te spelen op het Douanedek. Het scannen van koffers op het vliegveld, aan het roer in de douaneboot, niets is te gek! Voor de allerjongste bezoekers zijn er ook kleurplaten van Doerak .

 

Activiteiten

Ook extra activiteiten ontbreken deze vakantie niet. Zo is er op 20 december van 12:00-14:00 uur de workshop “Liefde loont” waarin je je eigen blauwe mistletoe mag knutselen. En op 23 december van 14:00-16:00 uur kun je langskomen in het museum om te testen of jij het in je hebt om een echt douanier te worden. Kijk voor informatie over beide activiteiten in de agenda.

Uitgelicht voor de kunstliefhebbers:

 

Zilvertentoonstelling met een gouden randje

De tentoonstelling Samensmeden meesters in zilver, loopt nog tot en met 17 januari 2021. Grijp uw laatste kans om prachtig Nederlands zilverwerk te bewonderen, omringd door schilderijen van Hollandse meesters uit de collectie van Museum Boijmans van Beuningen, oa. van Jan Steen en Gerard Dou.

Indoor kunstroute

Ook biedt ons museum sinds kort een Indoor Kunstroute. Een looproute door het pand langs tien door onze conservatoren geselecteerde kunstwerken. Van o.a. Isaac Israels Een toelichtende vouwfolder is te verkrijgen bij de balie.

Let op:

Voor alle bezoekers boven 12 jaar is het dragen van een mondkapje in het museum verplicht. Ook moet vooraf gereserveerd worden Dit kan telefonisch via: 088-1514900. Alles over een veilig en aangenaam bezoek is hier te vinden.