Vakantie-activiteiten / Jeugd Vakantie Paspoort

Ga je mee op reis

JVP-pret in de zomervakantie: van 20 juli tot en met 1 september 2019

Er  valt deze zomer weer van alles te beleven met je Jeugd Vakantiepaspoort. Ga op reis door het museum en ontdek bijvoorbeeld hoe de Douane werkt. Op het DouaneDek kun je zelf koffers controleren om te zien of er iets verkeerds in zit: spullen van bedreigde dieren of wapens?  Speurtocht helemaal gedaan? Dan krijg je een ijsje na afloop en natuurlijk een mooie stempel in je JVP. Lees in Jong 010, dé Rotterdamse Kinderkrant,  wat 7-jarige Lima het leukste vond om te doen.

Ontmoet team Doerak

Wil je meer weten over het werk van een douanehond?  Kom dan spelen op  het DouaneDek en ontmoet onze nieuwe speurder Doerak. Op een aantal maandagen in de vakantie is er speciaal iemand die je  over  de avonturen van speurhond Doerak en zijn baasjes gaat vertellen. Kijk in de Agenda bij ‘Ontmoet team Doerak’. Je kunt ook zelf in de haven Van Rotterdam rondvaren op een Douaneboot.

Gek op geld

Bij de tentoonstelling “Gek op geld” staan er ook volop activiteiten voor kinderen op het programma. Je kunt op zaal met een geldzoekertje op ontdekkingsreis door de tentoonstelling, langs de allereerste munten , de oudste spaarpot op zoek naar vals geld en geldgeheimen in de kluisjes van de bank. Er zijn ook workshops in de zomervakantie die met geld te maken hebben. Kom bijvoorbeeld je eigen bankbiljet ontwerpen of spaarpot maken. Kijk in de agenda en plan je bezoek.

Het museum is tijdens de vakantie ook op maandag geopend.

Meer uitjes bekijken die je met je JVP kunt doen? Ga naar de JVP site