Zomervakantie 2020: Jeugd Vakantie Paspoort

Speur Speel Ontdek

Op speurtocht in het museum

Er  valt deze zomer weer van alles te beleven met je Jeugd Vakantiepaspoort. Ga op een te gekke speurtocht door het museum. Ontdek met leuke en interactieve doe opdrachten hoe grappig en spannend belastingen kunnen zijn. Je duikt ook in de wereld van Smokkel en ziet hoe de Douane werkt. Speurtocht helemaal gedaan? Dan krijg je na afloop een goodybag, een ijsje en natuurlijk een mooie stempel in je JVP.

Spelen op het DouaneDek

Op het DouaneDek kun je zelf als douanier aan de slag, te land ter zee en in de lucht. Test je eigen smokkel en speurskills Je kunt er koffers scannen en controleren of er iets ‘verkeerds’ in zit: spullen van bedreigde dieren of wapens? Kijk ook in het grote prentenboek van Charlotte Dematons, waar je onze speurhond Doerak aan het werk ziet op Schiphol. Deze zomer is het Douanedek voor jou en je familie te reserveren, een half uur lang het hele speeldek voor jullie alleen.

Deze zomer ook: het echte douanewerk en Doeraks verhalen

Wil je meer te weten komen over het werk van een douanier en speurhond? Kijk dan in de Agenda: op twee woensdagen in de vakantie kun je samen met ons het echte speurwerk verrichten: In het museum staan dan een aantal koffers met verdachte inhoud. Of kom je liever luisteren naar de avonturen van speurhond Doerak. Op vrijdag 7 augustus wordt er voorgelezen uit “Gekke Geurtjes”.

Het museum is tijdens de zomervakantie ook op maandag geopend.