Kinderboekenweek 2020

Programma groep 7 en 8

Tijdens de kinderboeken week – 30 september t/m 11 oktober – biedt “Ik in 010” een mooi programma voor Rotterdamse basisscholen, waaronder: een bezoek met de klas aan ons museum en kosteloos deelnemen aan het actieve lesprogramma ‘Betrapt’.

Ons programma: Botersmokkel in de vorige eeuw

Tijdens de Kinderboekenweek gaan uw leerlingen op zoek naar het antwoord op de vraag: En toen?… Bij ons stappen leerlingen terug in de tijd en verkennen de spannende verhalen achter botersmokkel in het grensgebied tussen Nederland en België, vlak na de Tweede Wereldoorlog. Ze gaan zelf actief aan de slag om deze en andere smokkel casussen op te lossen. Het programma is geschikt voor groep 7 en 8.

 

Hoe te boeken?

Meer weten over dit programma en het reserveren van uw bezoek. Ga naar Ik in 010- Kinderboekenweek, scrol naar beneden.

Leestip

Lees ter voorbereiding in de klas “Het Pungelhuis” van Annet Huizing: Voor Ole komt het verleden tot leven als hij met zijn vader terugkeert naar opa’s huis in de bossen van Brabant, vlak bij de grens met België. Daar woedde in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw een hevige strijd tussen botersmokkelaars en commiezen. Langzaam maar zeker ontdekt Ole waarom zijn vader nooit over zijn opa wilde praten.