Kom het museum inspecteren in de hersftvakantie

Er is voor het hele gezin weer van alles te doen deze herfstvakantie en tegelijkertijd voor de kids een mooie gelegenheid om Museuminspecteur te worden. Hoe werkt dat? Meld je aan op museumkids.nl of download de app. Kijk tijdens je museumbezoek goed om je heen en vertel op museumkids.nl wat je van ons museum vindt, door de vragen in te vullen. Bij de balie kan je een mooie button krijgen en opspelden, zodat iedereen kan zien dat je een museuminspecteur bent. Met het meedoen maak je bovendien kans op een familie-uitje, museumkaart of T-shirt

Altijd te doen

Kinderen kunnen op speurtocht om de vaste presentatie te ontdekken of met Doerak, onze interactieve knuffelgids, op de arm een HONDleiding krijgen. De hele week kun je aan het werk als douanier, koffers scannen en spelen op het DouaneDek.

22 oktober: KIDS-rondleiding bij expo Smokkel tijdens Napoleon

“Smokkel tijdens Napoleon” neemt je mee naar de Franse tijd van ons land en geeft een kijkje in de grootschalige smokkel activiteiten die toen plaatsvonden. Smokkel waarmee Napoleons handelsblokkade van Engeland letterlijk werd omzeild en waarbij Rotterdam een grote rol speelde. Speciaal voor kinderen is er op 22 oktober (13.30- 14.30 uur) een rondleiding met leeftijdgenootjes (8 -12 jaar).

27 oktober: Aan het werk – als douane speurhondengeleider

Woensdagmiddag 27 oktober komt oud douanier Leon Warnies vertellen over zijn werk als speurhondengeleider. ‘Mijn vak is zo mooi geweest, dat moet je doorgeven’. Leon begon eind jaren zeventig van de vorige eeuw als geleider van één van de eerste drie douanehonden. Met veertig jaar werkervaring als douanier en speurhondengeleider bij luchthaven Schiphol, staat Leon bekend als pionier in het werkveld. Hij kan er boeiende verhalen over vertellen en dit past helemaal binnen het jaarthema van de Maand van de Geschiedenis: Aan het werk! Voor de bijenkomst van Leon in De Kuyper salon is een coronatoegangsbewijs nodig.