Podium PO€N

Het Platform over economie en geld in Nederland

Verrijk je kennis met Podium PO€N

Tips voor de dure decembermaand, een talk over pubers en poen, masterclasses voor experts in de financiële sector, interactieve sessies met studenten, een filmavond (met een financieel tintje): het is een greep uit het toekomstige aanbod van Podium PO€N. De bijeenkomsten voor verschillende doelgroepen zijn gratis te bezoeken, dus meld je aan als er een interessant event voor jou op de planning staat. De deuren staan open voor iedereen. Naast het inhoudelijke deel is er ruimte om na te praten, nieuwe mensen te ontmoeten en het museum te bezoeken.

Met de lancering van Podium PO€N biedt het Belasting & Douane Museum een ontmoetingsplek waar iedereen geïnspireerd en geïnformeerd kan raken over omgaan met geld, financiën en economie. De plek waar kennis wordt gedeeld en discussies op gang worden gebracht over geldzaken en financiële bewustwording.

Programma

De eerste bijeenkomsten staan in oktober op de agenda. Reserveren voor een bijeenkomst? Mail naar reserveringen@bdmuseum.org o.v.v. Podium Poen. Vermeld in de mail voor welke bijeenkomst je wilt aanmelden, onder welke naam en met hoeveel personen je komt. Voor toegang tot het programma is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk, vergeet het bewijs en legitimatie niet mee te nemen.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Podium PO€N

Zondag 17 oktober: Deveney Undetiwan – Jongeren & geld

Peer educator MoneyWays, projectmedewerker bij Diversion

Inloop: 14:30 uur
Aanvang lezing 15:00 uur

“Als je mij zou vragen of ik financieel ben opgevoed, dan durf ik toe te geven dat dit niet het geval is. Ik heb fouten moeten maken totdat ik wist hoe ik het beste kan omgaan met geld.”

Door zelf fouten te maken als jonge tiener heeft Deveney langzaamaan geleerd hoe ze voor zichzelf een financieel stabiel leven kan creëren en behouden. Nu staat Deveney als peer educator voor de klas om tieners financieel bewust en redzaam te maken. Dat is hard nodig: financiële skills worden thuis vaak niet aangeleerd en praten over geldproblemen blijft een taboe. Deveney neemt je mee in haar persoonlijke ervaringen met geld. Ook vertelt ze over haar ervaringen uit het klaslokaal: het financiële gedrag van jongeren, de issues waar ze tegenaanlopen en wat volgens haar belangrijk is om schulden onder jongeren te voorkomen.

Podium PO€N

Dinsdag 19 oktober: Stella de Swart – Schulden & Armoede

Spreker en inspirator, auteur van het boek “Armoede krijg je gratis”

Inloop: 19.30 uur
Aanvang lezing 20.00 uur

“Pluk de dag, ook al heb je minder geld.”

Stella de Swart doorbreekt het taboe over armoede en schulden. Zij is een inspirator die spreekt vanuit haar eigen ervaring, deelt haar waargebeurde verhaal en geeft advies. Met een arts als vader en een verpleegkundige als moeder weet ze als geen ander hoe het is om financieel onafhankelijk te zijn. Ze leidt jarenlang een gelukkig en financieel bevoorrecht leven, heeft een mooi huis, twee geweldige kinderen en een succesvolle carrière. Helaas verandert alles als ze haar baan verliest en ook haar relatie eindigt. Door een samenloop van omstandigheden komt ze in grote financiële problemen en weet ze ook hoe het is om in armoede te leven en schulden te hebben.

Podium PO€N

Donderdag 21 oktober: Willem Hooft – Geen golf te hoog

professioneel kitesurfer- motiverend spreker – oprichter Willem Hooft Foundation

Inloop: 19.30 uur
Aanvang lezing: 20.00 uur

“Kijk naar wat er wél kan en denk in kansen. Stop nooit met dromen, want als je echt iets wilt is er veel mogelijk.”

Na een ernstig motorongeluk, in 2016, kreeg Willem in het ziekenhuis te horen dat hij nooit meer zou kunnen lopen. Hij leefde nog en was vastbesloten volledig voor deze tweede kans te gaan. Laat je door Willem meenemen in een persoonlijk verhaal vol inspiratie over de grote veranderingen in zijn leven, ook in financiële zin. Hoe hij met een crowdfunding – actie zijn droom wist te realiseren en met de oprichting van de Willem Hooft Foundation anderen helpt. Willem motiveert aan de hand van thema’s als ‘de kracht van hulp vragen’, ‘tegenslag ombuigen naar succes’ en ‘denken in kansen en mogelijkheden.

Ga na afloop van de lezing in gesprek met Willem. Hij neemt graag de tijd voor interactie en het achteraf beantwoorden van vragen.