Podium PO€N

Het Platform over economie en geld in Nederland

Verrijk je kennis met Podium PO€N

Een talk over pubers en poen, masterclasses voor experts in de financiële sector, interactieve sessies met studenten, een filmavond (met een financieel tintje): het is een greep uit het toekomstige aanbod van Podium PO€N. De bijeenkomsten voor verschillende doelgroepen zijn gratis te bezoeken, dus meld je aan als er een interessant event voor jou op de planning staat. De deuren staan open voor iedereen. Naast het inhoudelijke deel is er ruimte om na te praten, nieuwe mensen te ontmoeten en het museum te bezoeken.

Met de lancering van Podium PO€N biedt het Belasting & Douane Museum een ontmoetingsplek waar iedereen geïnspireerd en geïnformeerd kan raken over omgaan met geld, financiën en economie. De plek waar kennis wordt gedeeld en discussies op gang worden gebracht over geldzaken en financiële bewustwording.

Mogen wij u iets vragen?

Wij vragen uw input om een zo interessant mogelijk programma-aanbod samen te kunnen stellen voor alle doelgroepen. Klik de doelgroep aan waar u/jij toe behoort en vul de enquête in. Alvast bedankt voor de bijdrage aan een mooi aanbod in 2022.

Programma

Reserveren voor een bijeenkomst? Mail naar reserveringen@bdmuseum.org o.v.v. Podium Poen. Vermeld in de mail voor welke bijeenkomst je wilt aanmelden, onder welke naam en met hoeveel personen je komt.

____________________________________________________________________________________

Podium PO€N

Zondag 22 mei 14.00: Wesley dos Santos

Masterclass – MoneyWise Ondernemen

Wesley dos Santos is bedrijfskundige, ondernemer en auteur. Bekend van o.a. zijn Ted Talk en boek ‘Ondernemen als een Baas’ over de voor hem meest essentiële vaardigheden tinkeren, hosselen en circulair denken. Met zijn ondernemingen iKapitein en Aqua Mobility is zijn doel om zo veel mogelijk impact te maken en perspectieven te vergroten op het gebied van waterrecreatie en sociaal ondernemerschap.

Tijdens deze bijeenkomst gaat Wesley in op hoe hij moneywise ervoor zorgt dat hij gezonde ondernemingen opzet en vanuit een visueel financieel overzicht zijn keuzes maakt. Welke financiële kansen zijn er waar je bij aan kunt sluiten? Wat zijn de gevaren bij het ondernemen? Hoe start je zonder een zak geld? Op al deze vragen en meer geeft Wesley antwoord.

Ook deelt hij het concept van zijn visueel financieel overzicht dat ook voor jou toepasbaar is om moneywise verder te komen en keuzes te maken.

Er is beperkt plek dus reserveer op tijd via reserveringen@bdmuseum.org o.v.v. Podium Poen-Wesley

Reeds geweest

De eerste bijeenkomsten hebben in oktober 2021 plaatsgevonden.

Podium PO€N

Willem Hooft – Geen golf te hoog

Professioneel kitesurfer – motiverend spreker

Op 21 oktober 2021 heeft Willem Hooft bezoekers geïnspireerd met zijn persoonlijk verhaal: na een ernstig motorongeluk, in 2016, kreeg hij te horen dat hij nooit meer zou kunnen lopen. Hij leefde nog en was vastbesloten volledig voor deze tweede kans te gaan. Willem vertelde hoe hij met een crowdfunding – actie zijn droom wist te realiseren en met de oprichting van de Willem Hooft Foundation anderen helpt. Thema’s als de kracht van hulp vragen en denken in kansen en mogelijkheden, stonden centraal in zijn verhaal.

 

Podium PO€N

Stella de Swart – Schulden & Armoede

Spreker en inspirator, auteur van het boek “Armoede krijg je gratis”

“Pluk de dag, ook al heb je minder geld.” Dat is het motto van Stella de Swart die op 19 oktober 2021 haar waargebeurde verhaal deelde, het taboe over armoede en schulden doorbrekend. Stella leidt jarenlang een gelukkig en financieel bevoorrecht leven, heeft een mooi huis, twee geweldige kinderen en een succesvolle carrière. Helaas verandert alles als ze haar baan verliest en ook haar relatie eindigt. Door een samenloop van omstandigheden komt ze in grote financiële problemen en weet ze ook hoe het is om in armoede te leven en schulden te hebben.

Podium PO€N

Deveney Undetiwan – Jongeren & geld

Peer educator MoneyWays, projectmedewerker bij Diversion

De aftrap voor Podium PO€N werd op 17 oktober 2021 verricht door Deveney, die als peer educator voor de klas staat om tieners financieel bewust en redzaam te maken. Dat is hard nodig: financiële skills worden thuis vaak niet aangeleerd en praten over geldproblemen blijft een taboe. Deveney nam ons mee in haar persoonlijke ervaringen en vertelde over haar ervaringen uit het klaslokaal: het financiële gedrag van jongeren, de issues waar ze tegenaan lopen en wat volgens haar belangrijk is om schulden onder jongeren te voorkomen.