Speciale actie tijdens de maand november “Heel Nederland leest junior”

“Heel Nederland Leest Junior” staat voor de deur. Dit jaar met “Het Pungelhuis” van Annet Huizing in de schijnwerpers. Een prachtig verhaal waarin de hoofdpersonen niet alleen de geschiedenis van de botersmokkel tijdens de jaren vijftig en zestig ontdekken maar ook geconfronteerd worden met familiegeheimen uit het verleden. Het Belasting & Douane Museum heeft een uitdagend museumprogramma speciaal voor groep 7 en 8 dat perfect aansluit bij dit historische avontuur.

BETRAPT!

Vlak na de Tweede Wereldoorlog was de Douane aan de grenzen van het land in strijd met smokkelaars. Niet zomaar smokkelaars, maar botersmokkelaars! Hoe zag deze grensbewaking eruit? En waarom werd er in de jaren vijftig zoveel boter gesmokkeld? Dit is de kans om het te ontdekken! Onze speciale museumles “Betrapt!” neemt je mee terug in de tijd. Dompel je onder in het boeiende werk van de douaniers die met vastberadenheid en moed de strijd aangingen met de botersmokkel.

Tijdens “Betrapt!” gaan leerlingen zelf aan de slag met dossiers uit de jaren vijftig en zestig. Aan de hand van objecten, historische aanwijzingen en echte verhalen onderzoeken ze zelf wie de (boter)smokkelaars zijn. Een meeslepende en leerzame ervaring die het inzicht in de geschiedenis en het werk van de douane verdiept.
ACTIE VOOR DEELNEMENDE SCHOLEN
Voor alle docenten die “Het Pungelhuis” tijdens de maand november met hun klas lezen, hebben we een bijzondere aanbieding. Kom naar het Belasting & Douane Museum om de ervaring van “Het Pungelhuis” compleet te maken. Boek je vóór de kerstvakantie een museumles “Betrapt!”, dan ontvang je een aantrekkelijke korting van 20% op de totaalprijs.

Kom naar het Belasting & Douane Museum en beleef samen met ons een avontuur dat de geschiedenis tot leven brengt. Reserveer nu via ons contactformulier en geef bij de notieruimte aan dat u gebruik wil maken van de actie “Heel Nederland Leest Junior”.