DouaneSport

11 februari t/m 9 oktober 2022

In deze compacte tentoonstelling besteden we aandacht aan de lange traditie van sportbeoefening die de Douane kent. In het verleden werden de aspirant-douaneambtenaren al tijdens de opleiding op de Douaneschool getraind om fysiek geschikt te zijn voor het soms zware douanewerk. Eenmaal werkzaam in de actieve dienst waren douaneambtenaren verplicht om jaarlijks vaardigheidsproeven afleggen. Bij goed gevolg kregen zij een DOUVA-diploma als bewijs van een goede algehele gezondheid. Ook kregen ze een insigne uitgereikt. Je kon daarbij voor brons, zilver en goud gaan, te behalen na respectievelijk 1, 3 of 5 geslaagde deelnames aan de vaardigheidsproeven. Allemaal te zien bij DouaneSport.

Ook tonen vaantjes, prijzen en wisselbekers dat er vele sportverenigingen binnen de Douane waren en uiteenlopende sporten werden beoefend. Toernooien en sportdagen worden nu ook nog georganiseerd.

Kids-rondleidingen Douane

Bij DouaneSport worden speciale KIDS- rondleidingen georganiseerd, waar kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar op een actieve manier door het museum worden geleid langs alle Douane onderdelen. Check de agenda voor de data van deze rondleidingen.