Thuisactiviteiten

Voor knutselaar en kunstenaar

Maak zelf een Piece of art

   

Bezoek het museum online en laat je inspireren door de kunstwerken! Gebruik je creativiteit en knutsel vervolgens een eigen kunstobject dat zo in het museum kan staan. Maak er een foto van en stuur deze, met titel en naam, naar ons op via educatie@bdmuseum.org. Wie weet lukt het om er een online tentoonstelling van te maken.

VOOR DE KIDS

Kijkdoos knutselen

 

Deze thuisworkshop heeft knutsel en speel ingrediënten voor het hele gezin. Knutsel een container kijkdoos en verstop de smokkelwaar tussen de lading in de container. Kijkdoos klaar? Laat je ouders, broertje of zusje als echte douaniers zoeken naar de verboden spullen. Download hier  de materialen:

Wil je meer weten over het werk van de Douane of over de verboden goederen in deze container? Bekijk dan het Douane spreekbeurtpakket op deze site bij Kids/Spreekbeurt Douane. Je kunt er misschien nog extra foto’s van douaniers uit halen en printen om je container nog mooier te maken. Wij zij benieuwd naar het resultaat. Vind je het leuk om met jouw kijkdoos op onze site of Facebookaccount te staan, stuur dan een foto naar educatie@bdmuseum.org