Thuisonderwijs

Tips voor leerkrachten groep 7 en 8

Veel scholen hebben noodgedwongen het museumbezoek aan het Belasting & Douane Museum moeten annuleren. In deze uitdagende periode helpt het museum leerkrachten graag met het leerzaam, interessant en creatief thuisonderwijzen van de kinderen. Door het museum een beetje te verplaatsen naar de woonkamer, brengen wij de geannuleerde programma’s Help de schatkist is leeg, Betrapt! en Veilige Haven naar de leerling.

Wij richten ons met het hier geplaatste lesmateriaal op de leerkrachten die momenteel vanuit huis de leerlingen bedienen en extra lesmateriaal zoeken naast de gangbare lessen als rekenen en taal.

Ideeën/lesmateriaal voor thuis

In de handleiding (praxisbulletin) is informatie te vinden over het museum en de lesprogramma’s. We bieden hierbij twee mogelijk in te zetten thuisopdrachten/spelactiviteiten:

  • Een zelfstandige opdracht waarbij leerlingen inzicht krijgen in het hoe en waarom van belastingen en zelf een begroting gaan maken. Download hier het Werkblad en Antwoordenblad.
  • Ideeën voor een spelopdracht waarbij leerlingen zich verdiepen in het werk van de Douane aan de grens en wat je als reiziger wel of niet mee mag meenemen. In de handleiding staat een handvat voor een les en opzet voor een klassikale activiteit- het ‘Nog iets aan te geven- spel’. Dit kan naar een thuissituatie omgezet worden. Hier zijn de kaartjes  te downloaden, die je nodig hebt voor het spel.

 

Praxisbulletin: Dit materiaal is ontwikkeld (voor leerlingen van groep 7 en 8 bovenbouw) door Praxisbulletin in samenwerking met het Belasting & Douane Museum. Praxisbulletin is een uitgave van uitgeverij Malmberg www.praxisbulletin.nl

Hulp op afstand: Mocht u vragen hebben over het toepassen van het lesmateriaal vernemen wij dit graag. Mail ons via educatie@bdmuseum.org