Bizarre belastingen volgens de bezoekers

Bij de tentoonstelling bizarre belastingen vragen we bezoekers hun meest bizarre belasting te verzinnen. Op de in te vullen kaartjes “Een belasting heffen op…… Dat is pas bizar” geven sommigen aan welke (bestaande) belastingen zij te bizar voor woorden vinden, anderen komen met ideeën voor het invoeren van een (bizarre) heffing. Hieronder een indruk van wat er sinds de opening zoal is geopperd.

Belasting heffen op …. Dat is pas bizar

Adem halen; Drie dubbelle belastingen op erfenissen/schenkingen; Groente en fruit; Gezonde voeding; Vega- voeding; Leven; Gezonde en schone lucht/zuurstof; De zon; Kinderen; Wandelen en fietsen; Kinderopvang; Inkomen; Een gezonde levensstijl; Spaargeld; Kaas; Verliefd zijn; Dromen; Sporten; Muggen dood slaan….

Welke ideeën zijn gegeven voor toekomstige heffingen

Plastic en onnodig verpakkingsmateriaal; Kauwgom; CO2 uitstoot; Flessen water, Badkuipen; Katten;  Vlees; Scheiden met kids; Patat eten in de trein; Smartphone gebruik; Huisdieren; Honden; Te veel links rijden; Liegende politici; In je 1-tje in de auto; BMI (+25!) belasting; Praten in de stilte-coupé; Pitbulls; Zure mensen; Pornosites; Vervelende ouders;: School; Huiswerk; Vloggers; Donald Trump; Ikea; Het bezoeken van de maan….