“Tussen Poen & Platzak” geopend

Vanaf vandaag is de interactieve tentoonstelling “Tussen Poen & Platzak” geopend voor publiek, een community project, waar je als bezoeker wordt mee genomen in inspirerende verhalen over omgaan met geld vanuit een heel persoonlijk perspectief. De eerste delers van hun portemonnee én verhaal zijn vooral Rotterdammers, van de burgemeester van Rotterdam tot de jeugdtrainer van Feyenoord. Benieuwd naar de verhalen achter de portemonnees? Bezoek de tentoonstelling en bekijk ze allemaal.

Foto’s Esther Zwarts

Opening

Gisteren, 15 juli 2021, is de tentoonstelling in kleine kring, met de makers en deelnemers, geopend door wethouder Grauss van Rotterdam, wethouder Armoedebestrijding, Schuldenaanpak en Informele Zorg. In zijn speech benadrukte de wethouder dat elk kind dat opgroeit in Rotterdam, de armste stad van Nederland, de ruimte moet krijgen om zijn talenten te kunnen ontplooien. De uitdrukking ‘Wie voor een dubbeltje geboren wordt, kan nooit een kwartje worden’, is voor hem de motivatie het tegendeel te bewijzen, te bereiken. “Elk kind is voor ons een kwartje”. Wethouder Grauss zei blij te zijn met deze expositie en dat jongeren, kinderen straks in het museum aan de slag kunnen gaan met geld. Na zijn speech heeft hij op zaal het eerste verhaal bekeken, van Stephany Rafaël.

Start van de inzamelactie van nog meer portemonnees en verhalen

Nog niet alle plekken aan de wand gevuld, zodat nog meer mensen hun bijdrage kunnen leveren aan dit community project. Van jong tot oud mag meedoen, zodat zoveel mogelijk verschillende portemonnees en vooral verhalen gedeeld worden, over omgaan met geld. Dus jouw portemonnee ook in het museum? Dat kan! Meer informatie over meedoen vind je op de pagina Meedoen, jouw portemonnee ook in het museum”.

Tentoonstelling Tussen Poen & Platzak 16 juli 2021 – 27 maart 2022