Nathalie Rutten (28)

Coupeuse

 

Geldvarkentje

Deze portemonnee heb ik ooit van mijn moeder gekregen, wanneer weet ik niet meer. Ik zal zo 18 geweest zijn denk ik. In het vakje van kleingeld zit een klein varkentje dat ik heb gekregen van een schooljuf toen ik 11 jaar oud was. Dit varkentje verhuist altijd mee, want hij zorgt er namelijk voor dat ik altijd geld heb. Als bruidsjurken ontwerper en maker is geld verdienen namelijk niet altijd makkelijk. Het vertrouwen in mijn varkentje is zo groot dat ik nooit meer zonder wil, ook al zit er aan het einde van de maand nog maar drie euro in mijn portemonnee mijn varkentje heeft ervoor gezorgd dat ik niet zonder zit.

Meerdere bijbanen

Als zelfstandige heb ik geleerd dat het soms financieel lastig is, meerdere bijbaantjes hebben is normaal maar niet altijd even leuk. Maar zo ga je wel heel zuinig met je geld om en geef je het niet zomaar uit. Voor nu ben ik heel druk met de opzet van mijn bedrijf in bruidsjurken en ga ik daarnaast binnenkort gordijnen maken voor het theater, in loondienst om financieel meer zekerheid te hebben

Portemonnee vol herinneringen

Ik bewaar vaak aandenkens in mijn portemonnee, treinkaartjes van een dagje weg, visite kaartjes van plekken waar ik lekker heb gegeten of een bioscoop kaartje. Al deze kleine kaartjes die ik bewaar vinden op een gegeven een plekje in mijn plakboek. Het zijn namelijk nooit zomaar kaartjes die ik bewaar er zit een verhaal achter. Zo vind je ook een plectrum in mijn portemonnee, die komt van een van de eerste theaterstukken waaraan ik heb meegewerkt. Gekregen van een vriendin die een rock en roll onderwaterkoning speelde en deze uitdeelde na de voorstelling. Zoiets zorgt ervoor dat ik altijd weer weet waarvoor ik het doe, waarom het soms lastig is om geld te verdienen maar het is en blijft passie waarvoor je zo hard werkt en dan doe je dat met liefde.

Extra speciaal

Het meest bijzondere dat ik bewaar is het labeltje van een thee zakje, hierop staat: Heb je iemand ontmoet dit jaar die jouw leven heeft veranderd? Dit is het labeltje van een van de eerste thee zakjes die ik gedronken had toen ik voor het eerst op mezelf woonde. Hetzelfde jaar ben ik mijn oma verloren, de vrouw die mij de liefde heeft gegeven voor het maken van kleding. Maar ook het jaar dat ik mijn liefde vond, vandaar dat dit labeltje in mijn portemonnee terecht is gekomen.

Dus dit is mijn portemonnee, het voorwerp dat ervoor zorgt dat ik altijd geld heb en die veel kostbare herinneringen met zich mee draagt.

 

 

 

Nathalie Rutten