Tom Weerdmeester (30)

Hoofdconducteur NS

 

Klaar met dubbeltjes omdraaien

Deze portemonnee heeft een zeer bijzondere plek, en heb ik aangeschaft om een punt te zetten achter een periode van constant dubbeltjes omdraaien om het hoofd financieel boven water te houden. Ik werkte een aantal jaar in de zorg met een vast contract van 10 vaste uren. Die uren waren altijd meer, voornamelijk als collega’s op vakantie gingen. In 2014 ging ik naast die uren aan de slag als gemeenteraadslid in Rotterdam. Twee zware banen die veel van je verwachten. In 2015 kon ik met moeite een hypotheek krijgen van 62.000 euro. Met wat spaargeld erbij kon ik mijn eigen appartement kopen. Een leuke woning die de nodige ouderdomskuren kent, een geiser en gashaard, gelukkig wel dubbelglas. Door mijn werk was ik niet veel thuis, dus heel erg was dat niet. Spullen verzamelde ik via vrienden en familie, marktplaats en kringloopwinkels. Alles moest lang mee kunnen. De keuken in het huis is meerdere keren opgeschuurd en geverfd om de levensduur te verlengen. Jaarlijks verdiende ik 20.000 euro, met zuinig leven kon ik daarmee af en toe wat leuks doen.

Het roer om

In 2019 besloot ik het roer om te gooien. Ik waagde de gok om aan de slag te gaan als Hoofdconducteur bij de NS. Na een opleiding van 5 maanden die geheel werd betaald en vergoed ben ik sinds februari 2020 geheel zelfstandig aan het werk. Met een jaarsalaris van 35.000 euro en een functie die veel vrijheid geeft om zelf je werkzaamheden in te vullen is mijn situatie flink verbeterd. Vanaf de start van deze opleiding neem ik de portemonnee dus mee door het hele land. Dagelijks gaan we samen op de fiets naar Rotterdam centraal en terug. Als hobby surf ik graag in Hoek van Holland dus daar rijd ik wekelijks heen. Maar zand en zout water zijn niet bepaald goed voor de portemonnee dus dan blijft ie in mijn tas zitten.

Symboliek

Deze portemonnee staat voor mij symbool voor een betere tijd die aangebroken is waarin er ruimte is voor vernieuwing, verbetering en de vrijheid dat te doen. Nog altijd let ik graag op de kleintjes en qua onderhoud en verbouwing doen we een hoop zelf in en om het huis. Ik kijk uit naar de toekomst en de mooie jaren die nog komen, mede door de nieuwe weg die ik ben ingeslagen en de financiële zekerheid die mij dat geboden heeft.

 

Tom Weerdmeester