Kaj Dienske (35)

Director Purchasing Landoperations

 

Alleen pasjes

Vroeger was ik heel slecht met geld, eigenlijk nog steeds wel, maar het is nu niet meer zo’n groot probleem. Wanneer ik vroeger geld had ging dat er ook heel snel weer uit. Dat ving ik dan weer op met gebruik van creditcard en rood staan. Nu verdien ik meer en hoef ik mij geen zorgen te maken. Deze portemonnee is ongeveer acht jaar oud. Daarvoor had ik altijd een oude portemonnee die enorm bol stond met bonnetjes, pasjes en munten. Dit nam veel ruimte in beslag, je moest alles er inproppen en ik heb een hekel aan munten. Daarnaast had je voor het wist allemaal korting-en ledenpassen die je een plek moest geven. Met de secrid moet je selectief zijn, je kan maar een beperkt aantal pasjes hebben. Daarnaast ben ik voor mijn werk veel op pad en reist dit een stuk lichter en overzichtelijker.

Geld is vervelend

Geld is een vervelend ding om bij na te denken, en ik ben blij om er niet meer mee bezig te hoeven zijn. Ik sta ook versteld over het gemak waarmee je tijdens je studietijd een lening kan afsluiten bij DUO. Daarnaast kon ik een creditcard met een limiet van €5000,00 via de bank krijgen. Om op zo’n leeftijd al diep in de schulden te zitten is geen goede zaak. Het is niet erg om geld te lenen, maar wanneer je niet de nodige inkomsten hebt op een later moment dan wordt het erg moeilijk.

Leven in twee landen

Inmiddels ben ik woonachtig in Bazel en dat is ook een omslag geweest in mijn manier van omgaan met geld. Geld werd niet meer een constante factor waar je je druk om moest maken. Het moment dat ik uit Nederland vertrok besloot ik om mijn schulden af te betalen. Dat werd ook makkelijker doordat ik in Zwitserland werkte. Ik knipte mijn creditcard door en ben meteen gaan afbetalen. Hoewel de toeristische industrie niet per se een branche is waar je gaat werken om veel geld te verdienen, heb ik wel geluk gehad dat ik daar goed in terecht ben gekomen.  Ik heb er voor gekozen om heen en weer te reizen tussen Nederland en Bazel. Ik heb in Rotterdam een appartement gekocht en huur een appartement in Bazel. Ik besef mij dat mijn huidige levensstijl duur is ingericht maar het geeft mij een gevoel van zekerheid om in Nederland een eigen plek te kunnen hebben. Ik heb het ervoor over en kan het op dit moment in mijn leven ook betalen.

Inhoud secrid

In de secrid heb ik 2 creditcards, 2 pinpassen, mijn rijbewijs, ID kaart en een verzekeringskaart. De creditcards zijn voornamelijk voor gebruik van werk om auto’s te huren. Verder maak ik er niet zoveel gebruik meer van. Geleidelijk aan hoef ik mij steeds minder zorgen te maken om geld.

Kaj Dienske