Salih Türker (40)

Directeur Diversiteitsland


Ik heb geen portemonnee, ten minste geen standaard portemonnee. Ik heb een horloge waar ik contactloos mee kan betalen. Ik ben vaak buiten de deur voor sport en dan wil ik niets zwaars meenemen en ik wil graag voorkomen dat ik iets kwijtraak. Zo’n horloge als portemonnee past dus perfect bij mijn dynamische leefstijl.

Overzicht houden

Ik kan goed met geld omgaan en ik leef zuinig. Ik ga niet zo vaak buiten de deur eten en ik ben niet gevoelig voor aanbiedingen in de supermarkt. Dit is niet altijd zo geweest. Vroeger kreeg ik één keer per maand een bankafschrift en toen was het altijd een verrassing: hoe veel heb ik deze maand uitgegeven? En belangrijker: hoe veel heb ik nog over? Nu is dat anders. Met deze horloge kan ik het overzicht beter bewaren.

Een zoektocht

Van huis uit heb ik het niet meegekregen hoe ik mijn geld het beste kan besteden dus ik heb dat echt moeten leren. Dat was best een zoektocht. Ik heb wél geleerd dat ik mijn geld moet verdienen; er moest gewerkt worden en vanaf de middelbare school had ik veel bijbaantjes.
Toen ik 18 werd en mijn studentenleven begon, had ik al geen portemonnee meer. Dat was ook het moment dat ik op mezelf ging wonen en mijn eigen financiële zaken regelde. Ik heb het financieel toen wel moeilijk gehad. Op een gegeven moment sta je rood en kon je ineens geen geld meer opnemen. Ik kwam toen moeilijk uit de slop en dan bleek er nog een factuur te liggen die betaald moest worden. Ik kreeg het overzicht maar niet en dat was heel vervelend. Het is me uiteindelijk toch gelukt om het overzicht te krijgen en dat gaf mij veel rust.

Anderen leren overzicht te krijgen

Ik gun anderen dat ook en ik wil hen helpen niet de fouten te maken die ik heb gemaakt. Ik zie dat mensen hun financiële problemen vaak niet serieus nemen, rekeningen vergeten te betalen en het overzicht verliezen. Dat kan leiden tot problematische schulden die alleen maar erger worden. Met MONEY SCHOOL zou ik ouders graag willen meegeven hun kinderen te leren overzicht te krijgen over geld en uitgaven. Welke overeenkomsten ben je aangegaan? Maar ook: hoe veel kost wasmiddel eigenlijk? Het is belangrijk dat kinderen financieel vaardig zijn en met vertrouwen hun financiële toekomst tegemoet gaan om een goede start te maken in hun volwassen leven.

Salih Türker