‘Geluk in het spel’

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, met dit jaar als thema: Geluk. Vanaf 3 oktober 2017 is er een mini-expo gewijd aan het thema ‘Geluk’ in relatie tot loterijen. Is geluk wat mensen beweegt deel te nemen aan de Staatsloterij? Maakt geld gelukkig? Dat je vlak na het winnen van een grote geldprijs een extreem geluksgevoel ervaart, is duidelijk. En dat je echt geluk moet hebben om te winnen ook.

Wist u dat de geschiedenis van de loterijen in de Middeleeuwse Nederlanden zijn ontstaan? De oudste voorbeelden van loterijen met een vaste lotprijs en prijzenpot dateren uit de 15e eeuw. Prijzen bestonden toen naast geldbedragen bijvoorbeeld ook uit zilverwerk. ‘Geluk in het spel’ toont hele oude loten, een 19e-eeuwse lotingtrommel, loterijpenningen en trekkingsscènes uit verschillende tijden.

Heeft u even geluk! Bezoek aan depot

Grijp uw kans om een bezoek aan ons depot te mogen brengen. Onze conservator vertelt u graag alles over haar werkzaamheden en toont u de gevarieerde collectie. Schrijf vóór 15 oktober een leuke motivatie en stuur deze naar educatie@bdmuseum.org. Onder de leukste inzendingen verloten wij deze unieke kans. En misschien bent u de gelukkige die een bezoek met lunch en rondleiding in het museumdepot verdient?

  

Andere activiteiten voor kinderen en families

Er staan in oktober een aantal activiteiten op de agenda, waardoor een bezoek nog leuker wordt. Kijk in de Agenda voor nadere informatie en aanmelding:

15 oktober: KidsBingo. We geven te gekke prijzen weg tijdens een dolle bingo spelmiddag (families)

22 oktober: Heb jij even geluk! Kleine bezoekers (7-12 jaar) krijgen een uniek kijkje achter de schermen in het museum. Aanmelden via de agenda.

BewarenBewarenBewarenBewaren