Reprise ‘Heerlijke Hondenbanen’

Heerlijke Hondenbanen gaat in reprise in het Museum of Dogs. Afgelopen zomer was deze fotoreportage te bewonderen in het kader van de succesvolle tentoonstelling WOEF over de speurhonden van de Douane. Nu maken de portretfoto’s deel uit van het Museum of Dogs, waar amateur-, outsider- en professionele kunstenaars & fotografen werk exposeren met de hond als thema.

Dit pop-up museum in de hal van de Rotterdamse Schouwburg is geopend van 19 december tot 6 januari 2018. Museum of Dogs is een initiatief van Dogparade 010 en Theater Rotterdam, ter ere van de voorstelling ‘Woef Side Story’.

Heerlijke hondenbanen
De zwart-witfoto’s uit Heerlijke hondenbanen brengen bijzondere hond-baasrelaties in beeld en tonen het uiteenlopende werk van de hond als hulpverlener, betrouwbare werkhond en beste vriend. Ook gaven de geportretteerde bazen hun uitgesproken mening over de hondenbelasting. Voor de hondenbezitters in Rotterdam viel deze week goed nieuws op de deurmat: de hondenbelasting wordt in 010 met ingang van 1 januari afgeschaft.