Schilderij uit onze collectie siert boek “Brouwgeschiedenis Haarlem”

Afgelopen vrijdag is het eerste exemplaar van het het boek “Brouwgeschiedenis van Haarlem” van de Historische Vereniging Haerlem overhandigd aan burgemeester Wienen van Haarlem. De kaft toont het schilderij van Job Berckheyde (1672-1682) met bierbrouwerij De Passer en De Valk op de Bakenessergracht, in de eerste helft van de 17e eeuw.

 

Indoor kunstroute

Dit schilderij heeft het Belasting & Douane Museum in de vaste collectie en is onderdeel van de Indoor Kunstroute. Speciaal voor de kunstliefhebbers is een route uitgestippeld langs 10 geselecteerde werken, van o.a. ook Rembrandt, Isaac Israëls en Aad de Haas. Een gratis vouwfolder geeft toelichting op deze op belasting geïnspireerde kunstwerken en de makers. De vouwfolder ligt bij de balie voor klaar, als straks het museum weer open mag.

Meer over schilderij en boek

Vast meer weten over dit schilderij, bekijk dan de museumsnack, waarin museumdocent Lárisa u mee neemt naar Haarlem en in de geschiedenis duikt van de bieraccijns. Over het boek is vandaag een artikel verschenen in het Haarlems Dagblad.