Vakantiepret aan de Parklaan

Te zien en te doen in de schoolvakantie

Tijdens de schoolvakanties staan er altijd extra (gezins)activiteiten op de agenda en is het museum ook op maandag geopend. Deze kerstvakantie zijn dat maandag 26 december (2e kerstdag) en 2 januari. Eerste kerstdag en nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Vaste activiteiten

De vaste presentatie in het museum is met een speurtocht te ontdekken, leuk voor het hele gezin. Kinderen kunnen ook met Doerak, onze interactieve knuffelgids, op HONDleiding en de allerkleinsten onder ons kunnen naar hartenlust spelen op het Douanedek.

Tentoonstelling “Dierbare goederen”: Vanaf 1 december is er een nieuwe tentoonstelling in het museum over de rol van de Douane in de strijd tegen illegale handel in beschermde dieren. Je ziet een veelheid aan inbeslaggenomen goederen, van een berenkop met vacht, opgezette zeepaardjes, een lynxvloerkleed tot een olifantenpoot. De Douane treft helaas nog vaak opgezette beschermde dieren of producten daarvan aan in koffers, containers of postpakketten. Tijdens de tentoonstelling worden in ons museumatelier gratis workshops “Net echt” georganiseerd. waar je mooie varianten van beschermde dieren kunt knutselen.

Kerstvakantie – programma

Knutsel WorkshopNet Echt! – Slang: dinsdag 27 december kan je aan de slag in ons museumatelier. Riemen, laarzen en tassen… Douaniers vinden overal illegaal slangenleer. Dat kan anders! Ga aan de slag in ons atelier en maak een slang vriendelijk stukje leer.

Knutsel workshop Net echt! – Bont Vrijdag 30 december kun je bonte bollen knutselen met een tijger of luipaard print. Dan laten we het echte bont bij het dier. Maak er een sleutelhanger.

Kids Rondleiding Douane – Dierbare goederen: dinsdag 3 januari 2023 Ben jij tussen de 8 en 12 jaar ? Kom dan samen met leeftijdsgenootjes mee op rondleiding langs de dierbare goederen in het museum, zonder je ouders! Exotische vlinders in lijstjes, brokken koraal… De Douane vindt nog steeds allerlei voorwerpen van zeldzame, bedreigde diersoorten in de koffers van reizigers. Harstikke verboden! Maar waarom? Je hoort en ziet er alles over bij deze speciale Kids Rondleiding. Twee tijdstippen mogelijk om in te stappen.

Douane spreekuur: woensdag 4 januari heeft oud douanier Leon Warnies zijn Douanespreekuur. Met meer dan veertig jaar werkervaring als douanier en speurhondengeleider op Schiphol heeft hij veel verhalen te delen. Dus kom luisteren en stel al je vragen.

Knutsel WorkshopNet Echt!Vlinder: zondag 8 janauri We zien vlinders graag op bloemen, maar helaas vindt de Douane ook zeldzame, opgezette vlinders in bagage. Maak in ons atelier zelf een alternatief exemplaar, zodat de vlinder lekker door kan fladderen.

Check de agenda voor tijdstippen van aanvang!