Vakantiepret aan de Parklaan

Te zien en te doen in de schoolvakantie

Tijdens de schoolvakanties staan er altijd extra (gezins)activiteiten op de agenda en is het museum ook op maandag geopend. Deze zomervakantie zijn dat de maandagen van 11 juli t/m het museum 29 augustus.

Vaste activiteiten

De vaste presentatie in het museum is met een speurtocht te ontdekken, leuk voor het hele gezin. Kinderen kunnen ook met Doerak, onze interactieve knuffelgids, op HONDleiding en de allerkleinsten onder ons kunnen naar hartenlust spelen op het Douanedek.

Zomervakantie programma

Douane spreekuur: op zondag 10 juli, dinsdag 26 juli, zaterdag 13 en zondag 8 augustus heeft oud douanier Leon Warnies zijn Douanespreekuur. Met meer dan veertig jaar werkervaring als douanier en speurhondengeleider op Schiphol heeft hij veel verhalen te delen. Dus kom luisteren en stel al je vragen.

Kids rondleidingen: op 4 woensdagen (13 juli, 20 juli, 3 en 17 augustus ) zijn er KIDS-rondleidingen, speciaal voor kinderen van 8- 12 jaar, zonder ouders! Deze rondleidingen staan in het teken van de Sportieve Douane. Spring, duik en push up door het museum terwijl je alles leert over het beroep Douane. Ouders kunnen tegelijkertijd zelf het museum bezoeken en bijvoorbeeld de indoor kunstroute lopen.

Knutsel workshops Net Echt: vrijdag 29 juli en zondag 10 augustus staat de workshop Bont op het programma.

Jeugd Vakantie Paspoort

Kom deze zomer met je Jeugd Vakantie Paspoort naar het museum, doe de HONDleiding en ontvang naast de felbegeerde stempel in je paspoort een knutselpakket van Doerak, waarmee je een ‘trekHOND’’ kunt maken. Kinderen met een het Jeugd vakantie paspoort ontvangen dit pakket gratis