Vakantiepret aan de Parklaan

Te zien en te doen in de zomervakantie 2021

In de zomervakantie is er een programma met voor ieder wat wils. Ook workshops en andere (gezins)activiteiten staan op de agenda. Tijdens de zomervakantie is het museum ook op maandag geopend. Dus plan je bezoek en reserveer je toegangstickets, dat kan hier online.

Vaste activiteiten:

De vaste presentatie is met een speurtocht te ontdekken, leuk voor het hele gezin. Kinderen kunnen met Doerak, onze interactieve knuffelgids op HONDleiding en de kleinsten onder ons kunnen naar hartenlust spelen op het Douanedek, dat exclusief voor twee gezinnen tegelijkertijd te reserveren is.

Speciaal voor kinderen met een Jeugd Vakantie Paspoort (JVP)

Kom samen met Doerak in het museum snuffelen! Er is van alles verstopt. Goed zoeken, met deze interactieve speurhond vind je alles. Dat is een beloning waard! Na afloop van de HONDleiding, krijg je een gratis ijsje en natuurlijk de felbegeerde stempel in je paspoort.

Workshops & activiteiten bij expo Smokkel tijdens Napoleon

“Smokkel tijdens Napoleon” neemt je mee naar de Franse tijd van ons land en geeft een kijkje in de grootschalige smokkel activiteiten die toen plaatsvonden. Smokkel waarmee Napoleons handelsblokkade van Engeland letterlijk werd omzeild en waarbij Rotterdam een grote rol speelde. Speciaal voor kinderen is er op 30 juli en 27 augustus een rondleiding met leeftijdgenootjes (8 -12 jaar). En hoe zou jij eruit zien als Napoleon? Knip en plak mee in het museumatelier, deze zomer staat de workshop ‘Knutsel jezelf tot Napoleon vier keer op de agenda.

Douane activiteiten

Ook zijn er weer volop activiteiten rond het thema Douane, zoals de familie-activiteit “Mag dit mee? Soms vinden douaniers de vreemdste zaken in koffers, tussen postpakketten of in containers in de haven. Kom een aantal van dit soort voorwerpen in het museum bekijken en laat je ter plekke voorlichten door onze douaniers over wat wél of niet mee mag. (op 21 juli en 18 augustus). Oud douanier Leon heeft deze zomer twee keer spreekuur. Met veertig jaar werkervaring als douanier bij luchthaven Schiphol heeft hij veel leuke en spannende verhalen te vertellen. Check de agenda om bij zijn Douanespreekuur te zijn, of mee te knutselen bij de workshops “Net echt”.