Vakantiepret aan de Parklaan

Te zien en te doen in de schoolvakantie

Tijdens de schoolvakanties staan er altijd extra (gezins)activiteiten op de agenda en is het museum ook op maandag geopend. In de meivakantie is het museum ook op maandag 24 april en 1 mei 2023 open.

Vaste activiteiten: Speurtocht, HONDleiding en spelen op het DouaneDek

De vaste presentatie in het museum is met een speurtocht te ontdekken, leuk voor het hele gezin. Kinderen kunnen ook met Doerak, onze interactieve knuffelgids, op HONDleiding en de allerkleinsten onder ons kunnen naar hartenlust spelen op het DouaneDek.

Ontdek ‘De veemarkt’ van Saftleven: voor kinderen ligt er in deze vakantie ook nog een speciaal Doe-blad klaar waarmee ze alles kunnen ontdekken op het schilderij ‘De veemarkt’ van Cornelis Saftleven: welke dieren zijn er allemaal op de markt te zien, wat wordt er allemaal verkocht? En hoe zien de mensen eruit die naar deze 17e-eeuwse Rotterdamse markt zijn gekomen. Dit schilderij is tijdelijk in ons museum te bewonderen (bruikleen Museum Rotterdam). Met het Doe-blad kunnen kinderen helemaal opgaan in dit schilderij vol verhalen.

Tentoonstelling “Dierbare goederen”: Er is een nieuwe tentoonstelling in het museum te zien over de rol van de Douane in de strijd tegen illegale handel in beschermde dieren. Je ziet een veelheid aan inbeslaggenomen goederen, van een berenkop met vacht, opgezette zeepaardjes, een lynxvloerkleed tot een olifantenpoot. De Douane treft helaas nog vaak opgezette beschermde dieren of producten daarvan aan in koffers, containers of postpakketten. Tijdens de tentoonstelling worden in ons museumatelier gratis workshops “Net echt” georganiseerd. waar je mooie varianten van beschermde dieren kunt knutselen.

Meivakantie – programma

Douane spreekuur: zondag 30 april en dinsdag 2 mei Speciaal voor de meivakantie komt oud douanier Leon Warnies twee keer zijn altijd drukbezochte Douanespreekuur houden. Met meer dan veertig jaar werkervaring als douanier en speurhondengeleider op Schiphol heeft Leon zoveel verhalen te vertellen . Dus kom luisteren en stel al je vragen over wat wel en niet mee mag van vakantie.

Knutsel WorkshopNet Echt!Vlinder: zondag 7 mei We zien vlinders graag op bloemen, maar helaas vindt de Douane ook zeldzame, opgezette vlinders in bagage. Maak in ons atelier zelf een alternatief exemplaar, zodat de vlinder lekker door kan fladderen.

Kids Rondleiding Douane – Dierbare goederen: zondag 7 mei Ben jij tussen de 8 en 12 jaar ? Kom dan samen met leeftijdsgenootjes mee op rondleiding langs de dierbare goederen in het museum, zonder je ouders! Exotische vlinders in lijstjes, brokken koraal… De Douane vindt nog steeds allerlei voorwerpen van zeldzame, bedreigde diersoorten in de koffers van reizigers. Harstikke verboden! Maar waarom? Je hoort en ziet er alles over bij deze speciale Kids Rondleiding. Twee tijdstippen mogelijk om in te stappen.

Check de agenda voor tijdstippen van aanvang!