Weekend van de wetenschap

Za 1 okt t/m zo 2 okt | 11.00-17.00

 

Het Weekend van de Wetenschap is het grootste landelijke wetenschaps- en technologie evenement van Nederland. Op 1 en 2 oktober opent het Belasting & Douane Museum haar deuren om bezoekers van jong tot oud de unieke kans te geven een kijkje te nemen achter de schermen van de Douane. Met leuke exclusieve activiteiten zoals demonstraties, experimenten, tentoonstellingen en workshops en meer. Toegang is gratis

Speurhond- Wil jij een echte speurhond aan het werk zien? Dit weekend wordt hij bij ons in het zonnetje gezet en mag je zijn baasje alles vragen . Zaterdag en zondag om 13:00 uur.

Merkvervalsing! Word jij een echte namaakspecialist?- Drie Rolexen voor de prijs van 1 en de nieuwste Nikes voor bijna niks. kom naar het Belasting & Douane Museum en leer alles over merkvervalsing.

Zeg nee tegen een jachttrofee!- Wil jij er alles weten over bedreigde diersoorten? Nu kan het!

Rode kool en toverwater- Het hele weekend kun je bij ons aan de slag als Douane-laborant.

Maak je eigen afluisterapparaat en WIN! Dit weekend kun je jouw eigen slimme speurapparaat knutselen. Vinden wij jouw uitvinding de coolste, dan WIN jij een mooie prijs!

SELFIE! Maak een grappige selfie van jezelf met het leukste douaneautootje van Nederland en stuur hem gelijk naar al je vrienden

Speur met de FIOD naar belastingontduikers en ontdek smokkelwaar met de Douane. Vraag ze het hemd van het lijf en leer alles over Witwassen.