Eerste dag weer open

Vanaf vandaag zijn de deuren van het museum weer geopend. De eerste bezoekers werden verwelkomd met een cadeautje: ons gloednieuwe museumtasje met daarin o.a. het boek Gekke Geurtjes en een blik met ‘zwart geld’. Het lange wachten van Doerak, onze mascotte – douanehond werd beloond en ook de kleine Doerak-tellmie mocht vandaag zijn mandje weer uit voor een HONDleiding aan de kleinste bezoekers.

Hopelijk is deze derde lockdown de laatste geweest en krijgen we alleen nog maar versoepelingen te communiceren. Maar voor nu zijn we blij met deze heropening. De voorwaarden, regels voor een veilig bezoek zijn te vinden op de “Welkom terug” pagina.

Er is genoeg te zien en te doen in het museum: De FIOD expo & escaperoom is verlengd tot 8 mei 2022. “Tussen Poen & Platzak” loopt nog tot en met zondag 3 april en aan die tentoonstelling kan nog mee gedaan worden. Weten hoe? Kijk op Maak van jouw portemonnee een museumstuk. Vanaf 4 februari trappen wij op de openingsdag van de Olympische Winterspelen af met de kleine tentoonstelling “Douanesport” en vanaf 22 april start de tentoonstelling “Belast Koloniaal Verleden”. Op de agenda staan verder o.a. de viering van de Internationale Dag van de Douane as. zondag 30 januari en nog veel meer. Bekijk in de Agenda en plan je bezoek en hopelijk tot snel.