Heropening museum op zaterdag 5 juni

WELKOM TERUG! 

Wij gaan weer open! Wij verwelkomen u graag vanaf zaterdag 5 juni 2021. Met twee nieuwe tentoonstellingen en diverse activiteiten is er veel te zien en te doen in het museum. Op de Welkom terug pagina kunt u lezen met welke maatregelen wij het museumbezoek weer mogelijk, veilig en ook aangenaam hebben gemaakt en wat we daarbij van bezoekers verwachten.  De maatregelen, regels en antwoord op veel gestelde vragen zijn daar te vinden.

Reserveer uw bezoek vooraf online

Bezoek moet vooraf gereserveerd worden. Dat kan hier online.

Te zien en te doen:

  •  De vaste presentatie

U kunt op ontdekkingsreis door de geschiedenis van belastingen in Nederland en in de wereld van de Douane duiken. Bezoek het oude belastingkantoor, het Tiende Penning theater, onderzoek smokkelwaar en ontspan onder het Uitgavenplafond. De vaste presentatie is ook met een speurtocht te ontdekken, Leuk en leerzaam voor het hele gezin.

  • Kunstroute

De collectie in het museum kent kunst van alle tijden, van de zeventiende eeuw tot nu. Ga op pad langs de op belasting geïnspireerde kunstwerken en laat je verrassen. De kunstroute voert langs tien door de conservatoren geselecteerde werken. Vraag bij de balie naar de toelichtende vouwfolder,

  • Tentoonstelling ‘Smokkel tijdens Napoleon’

Deze compacte tentoonstelling geeft een blik in de Franse tijd van ons land, toen Nederland tussen 1795 en 1814 Franse invloed en heerschappij kwam. Eén van de aandachtspunten is de handelsblokkade van Engeland die Napoleon in 1806 invoerde en het verzet daartegen. Grootschalige smokkelactiviteiten vonden plaats waarbij Rotterdam een belangrijke rol vervulde.

  • Tentoonstelling ‘FIOD-Fraudebestrijding

FIOD Fraudebestrijding is een expo met een setting van een escaperoom (zonder dat je echt opgesloten wordt) Als bezoeker stap je in de schoenen van een FIOD rechercheur en moet je onder tijdsdruk cases oplossen, zoals cybercrime en witwaspraktijken . Reserveer een tijdslot om zeker te zijn van een plek. Deze expo is toegankelijk voor maximaal 6 volwassenen of 2 gezinnen/huishoudens tegelijkertijd. De geadviseerde leeftijd voor deze expo is: 12+.

  • Het Douanedek

Speciaal voor de kids is er het Douanedek, waar ze in actie kunnen komen als echte douanier. Scan Koffers scannen op de luchthaven bijvoorbeeld, op zoek naar verboden goederen. Of kruip in de huid van Doerak, die feilloos weet wanner ergens een luchtje aan zit. Het Douanedek is toegankelijk voor 1 gezin tegelijkertijd . Reserveer hier voor een half uur lang exclusief speelplezier.

  • Doeraks HONDleiding

Naast de speurtocht door de vaste presentatie is het deze zomer ook mogelijk een HONDleiding te krijgen. Neem onze douanespeurhond Doerak op je arm en ontdek samen de verhalen in het museum. Doerak vertelt van alles en geeft telopdrachten. Deze bijzondere HONDleiding wordt gratis aangeboden en is leuk voor het hele gezin. Reserveer bij uw bezoek tevens een plekje in de agenda van Doerak. Hij is beperkt beschikbaar .

 

Na afloop is het heerlijk toeven in museumtuin en/of café