Gastles “Veilige Haven”

Tijdelijk bij u op school te boeken

Ziet u het nog niet zitten om met uw leerlingen een bezoek te brengen aan het museum ? In deze lastige tijd zetten wij als museum alle zeilen bij en komen we graag naar de leerling toe! Daarom is de museumles Veilige Haven tijdelijk ook te boeken als gastles. Deze les in de klas bieden wij voor leerlingen van het PO en VO

Wij komen naar u toe

Voor een les waarbij uw leerlingen alles over de Douane in Nederland en haar taken kunnen leren, komt onze museumdocent met een tas vol spullen naar het lokaal. Maar wat zit er in die tas? Speciaal voor deze les mogen een aantal objecten van het museum mee het lokaal in. Tijdens de presentatie worden leerlingen uitgedaagd mee te denken waarom de objecten in het Belasting & Douane Museum terecht zijn gekomen. Spannend, want nu mag de klas alle objecten van heel dichtbij bekijken.

Voorwaarden

Indien u onze museumdocent in de klas wilt ontvangen, zijn er een aantal voorwaarden:

  • Alleen voor regio Rotterdam: i.v.m. de reistijd van onze museumdocenten is deze les alleen te boeken voor scholen in de regio Rotterdam die binnen een bepaalde reistijd liggen van het museum. Bij uw aanvraag kijken wij graag naar de mogelijkheden.
  • In het lokaal is een laptop/computer met usb poort aanwezig plus een groot projectscherm/digibord.
  • In het lokaal is een tafel beschikbaar waarop de objecten voor de gastles tentoongesteld kunnen worden.

Lesduur: De gastles-Veilige Haven in de klas duurt ongeveer 50 minuten. Onze museumdocent heeft vooraf ongeveer 10 minuten nodig om alles klaar te zetten.

Kosten: €90,-

Contact: educatie@bdmuseum.org