Middelbaar beroepsonderwijs

Vanaf 1 juli 2020 mogen wij weer (school)groepen onder de 18 jaar ontvangen, op voorwaarde dat de volwassenen in het gezelschap (begeleiders vanuit school en museumdocent) anderhalve meter afstand kunnen houden.  Schoolbezoek en museumlessen op locatie zijn hierdoor weer mogelijk.  

Wij werken tegelijkertijd aan initiatieven voor digitale lessen en andere soorten lessen in het nieuwe schooljaar, bijvoorbeeld een museumles op school. Zo willen wij scholen maximaal ondersteunen en service bieden. Hou de site in de gaten voor nieuws hierover of meld je aan voor de nieuwsbrief.   

Vast oriënteren op een lesprogramma en bezoek voor het komende schooljaar 2020-2021? Het museum biedt diverse lesprogramma’s passend bij alle niveaus binnen het onderwijs. Voor het MBO is Veilige Haven bijvoorbeeld een gewaardeerd lesprogramma. De studenten leren alles over de douane in Nederland en de taken op het gebied van veiligheid, gezondheid, economie en milieu. Ook over belastingen, de inkomsten en uitgaven van de overheid, waar studenten als burger mee te maken hebben, heeft het museum een interessante verdieping te bieden. Het educatieteam plant uw groep graag in. Informeer en maak een afspraak via educatie@bdmuseum.nl, ook voor praktische zaken rond en tijdens het museumbezoek.

Entree van het museum is voor leerlingen en begeleiding standaard gratis. Voor lessen, workshops of rondleidingen op maat wordt een bijdrage gerekend die afhankelijk is van de activiteit en benodigde lesmaterialen.