Middelbaar beroepsonderwijs

Volgens de RIVM richtlijnen moeten alle leerlingen in het middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs 1,5 meter afstand tot elkaar houden, ongeacht hun leeftijd. Gezien de ruimte in het museum en de beperking tot 12 personen per verdieping zijn museumlessen op locatie hierdoor voor het MBO helaas nog niet mogelijk.

Wij werken aan initiatieven voor digitale lessen en andere soorten lessen in het nieuwe schooljaar, bijvoorbeeld een museumles op school. Zo willen wij scholen maximaal ondersteunen en service bieden. Hou de site in de gaten voor nieuws hierover of meld je aan voor de nieuwsbrief.   

Vast oriënteren op een lesprogramma en bezoek voor het komende schooljaar 2020-2021? Het museum biedt diverse lesprogramma’s passend bij alle niveaus binnen het onderwijs. Voor het MBO is Veilige Haven bijvoorbeeld een gewaardeerd lesprogramma. De studenten leren alles over de douane in Nederland en de taken op het gebied van veiligheid, gezondheid, economie en milieu. Ook over belastingen, de inkomsten en uitgaven van de overheid, waar studenten als burger mee te maken hebben, heeft het museum een interessante verdieping te bieden. Het educatieteam plant uw groep graag in. Informeer en maak een afspraak via educatie@bdmuseum.nl, ook voor praktische zaken rond en tijdens het museumbezoek.

Entree van het museum is voor leerlingen en begeleiding standaard gratis. Voor lessen, workshops of rondleidingen op maat wordt een bijdrage gerekend die afhankelijk is van de activiteit en benodigde lesmaterialen.