Zomeractiviteiten en nieuwe expo’s

Tentoonstelling en speurtocht

Deze laatste maand van de zomervakantie is er van alles te zien en te doen in het museum. Voor jong en oud biedt de tentoonstelling Dubbele bodems een bijzonder kijkje in de wereld van smokkel. Jochem Nooyen neemt je mee in de verhalen achter de smokkelobjecten. Kinderen krijgen op vertoon van hun Jeugd Vakantie Paspoort een mini-vakantieboekje, waarmee ze op speurtocht door de tentoonstelling gaan om het raadsel van de meestersmokkelaar op te lossen.

Gratis activiteiten

Kinderen kunnen op 22 augustus naar een spannend smokkelverhaal komen luisteren om daarna naar hartenlust een scene uit het verhaal te schilderen. En op 24 augustus toont oud-douanier Leon allerlei inbeslaggenomen smokkelwaar en verboden goederen, die mensen geprobeerd hebben mee te nemen van hun vakantie of in te voeren op Schiphol: van opgezette bedreigde dieren tot een krokodillen rugzak of nepartikel. Kijk in de agenda voor tijdstippen van aanvang.

Twee expo’s van start

Vanaf 22 augustus zijn er twee nieuwe expo’s te zien: de foto-expositie ‘Landen, Grenzen Luchten’ van Rotterdams fotograaf Tim Hielkema, een bijzondere serie zwart-wit foto’s waarbij de specifieke atmosfeer van het grensgebied tot uiting komt. En ‘Spraakmakende Spot’, een kleine expositie met 10 fiscale en politieke prenten van Ruben L.Oppenheimer.