Voortgezet onderwijs

Vanaf 1 juli 2020 mogen wij weer (school)groepen onder de 18 jaar ontvangen. Volgens de RIVM richtlijnen hoeven leerlingen op de middelbare scholen  (ongeacht leeftijd) geen 1,5 meter afstand te houden, maar wel tot de volwassenen in het gezelschap (begeleiders vanuit school en museumdocent). De volwassenen moeten uiteraard onderling wel 1,5 meter afstand (kunnen) houden van elkaar. Dit maakt schoolbezoek en museumlessen op locatie weer mogelijk.

Wij werken tegelijkertijd aan initiatieven voor digitale lessen en andere soorten lessen in het nieuwe schooljaar, bijvoorbeeld een museumles op school. Zo willen wij scholen maximaal ondersteunen en service bieden. Hou de site in de gaten voor nieuws hierover of meld je aan voor de nieuwsbrief.  

Alvast ideeën opdoen voor het komende schooljaar 2020-2021 kijk dan naar onze lesprogramma’s waarin belastingen in Nederland en de taken van de Douane centraal staan. Wij sluiten graag aan op de leerlijnen van de school. Het is mogelijk een les op maat te leveren die bijvoorbeeld inspeelt op een actueel onderwerp dat u op school behandelt of wat speelt in de samenleving. Op deze manier leggen wij een brug tussen de collectie en de belevingswereld van uw leerlingen. Het educatieteam plant uw groep graag in. Informeer en maak een afspraak via educatie@bdmuseum.org , ook voor praktische zaken rond en tijdens het museumbezoek.

Entree van het museum is voor leerlingen en begeleiding standaard gratis. Voor lessen, workshops of rondleidingen op maat wordt een bijdrage gerekend die afhankelijk is van de activiteit en benodigde lesmaterialen.