Straks te zien & te doen

Wij blikken positief vooruit en hopen bezoek weer veilig te mogen ontvangen vanaf op zijn vroegst 15 januari 2022, met inachtneming van de dan geldende Covid-19 maatregelen.

Tussen Poen & Platzak

Een expo vol portemonnees met een verhaal. Aan de hand van portemonnees van bekende en minder bekende Rotterdammers en Nederlanders, worden ervaringen gedeeld over omgaan met geld. Achter elke portemonnee, gelddrager, zit een verhaal, soms is dat een verhaal van succes, maar soms ook dat goed omgaan met geld best lastig is. Tijdens de lockdown zetten we enkele verhalen online, dus benieuwd naar de verhalen, neem dan vast een kijkje bij Tussen Poen & Platzak.  Daar zie je ook hoe je zelf mee kan doen aan deze expo, hoe je van jouw portemonnee een museumstuk kunt maken.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Knipsel-TPP-1024x494.jpg

FIOD expo & escaperoom in één

Zodra de museumdeuren weer open mogen, kun je als bezoeker weer terecht op de FIOD- Campus. Bij deze tentoonstelling stap je in de schoenen van een FIOD-rechercheur en ga je o.a. op zoek naar cybercrime op het Darkweb en spoor je zelf  witwaspraktijken op.  In de centrale hal bevindt zich de expo over  de FIOD, die aansluit op  5 kamers, waar je onder tijdsdruk fraudecases moet oplossen. Kijk voor meer info en video over de opzet van de tentoonstelling op de tentoonstellingspagina FIOD-Fraudebestrijding. De tentoonstelling wordt verlengd t/m zondag 2 oktober 2022

   

Belast Koloniaal Verleden – tentoonstelling vanaf 22 april 2022

In deze tentoonstelling staan belastingen en koloniale belastingsystemen centraal als een van de aspecten van de Nederlandse overheersing. Alvast meer weten over deze tentoonstelling? Bekijk de opzet en het onderzoek dat aan de basis ligt van deze tentoonstelling hier.