GeldLab en stichting Positive Minds slaan de handen ineen

‘GeldLab’is een unieke plek in het Belasting & Douane Museum waar jongeren tussen de 10-14 jaar spelenderwijs leren met geld om te gaan. Onder het motto ‘hoe jonger geleerd goed met geld om te gaan, hoe kleiner de kans op geldproblemen later’, levert GeldLab een bijdrage aan de financiële bewustwording van jongeren. Met deze gedeelde visie op financiële educatie hebben het Belasting & Douane Museum en stichting Positive Minds besloten hun inspanningen te verenigen om het praten over geldzaken uit de taboesfeer te halen.

De Leskist Kansrijk
Positive Minds biedt scholen de kans om met de methode ‘Leskist Kansrijk’ armoede in de klas op een laagdrempelige en toegankelijke manier bespreekbaar te maken. Door middel van verschillende leesboeken (geschikt voor kinderen tussen 10-14 jaar) en bijbehorende opdrachten, wordt het praten over ervaringen met geld aangemoedigd.
De leskist is gratis te verkrijgen via diverse gemeentelijk bibliotheken.

Door de samenwerking met Positive Minds kunnen scholen nu profiteren van het beste van twee werelden: een uitgebreid lesprogramma middels de leskist in de klas en een inspirerend bezoek aan GeldLab.                                                                                                                                
GeldLab is speciaal ontwikkeld voor jongeren tussen de 10 en 14 jaar, waarbij de aandacht uit is gegaan naar leerlingen in de laatste jaren van het basisonderwijs en beginjaren van het voortgezet onderwijs.

GeldLab is mede mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van:

Nationale-Nederlanden, Vrienden van het Belasting & Douane Museum, Stichting Elise Mathilde Fonds, J.E. Jurriaanse Stichting, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting,

Stichting Uyttenhooven Doyen Fonds.

De stichting Positive Minds is in 2019 opgericht en komt voort uit een burgerinitiatief tegen armoede dat op poten is gezet door Rochelle Heerema. Zij ontwikkelt en voert al tientallen jaren projecten uit op het gebied van armoede en kinderen.

MEER INFORMATIE:

______________________________________________________________________

Kennismaken met Stichting Positive Minds? Dat kan op woensdag 13 september tijdens de inspiratiebijeenkomst Kinderboekenweek in het Bibliotheektheater van de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Klik hier voor meer informatie:

Kijk voor meer informatie over de Leskist Kansrijk op de website: https://www.positive-minds.nl/

Kijk voor meer informatie over GeldLab op de website : https://www.bdmuseum.nl/geldlab/

Voor vragen en/of aanvragen neem dan contact op met

Educatie Belasting & Douane Museum: educatie@bdmuseum.org
of
Stichting Positive Minds: rochelle@positive-minds.nl