Onderwijs

Schoolbezoek weer mogelijk

Vanaf 1 juli 2020 mogen wij weer (school)groepen onder de 18 jaar ontvangen, op voorwaarde dat de volwassenen in het gezelschap (begeleiders vanuit school en museumdocent) anderhalve meter afstand kunnen houden.  Schoolbezoek en museumlessen op locatie zijn hierdoor weer mogelijk. Kijk hier per schooltype naar de mogelijkheden.

Toch liever een gastles bij u op school?

Ziet u het ondanks de versoepelingen nog niet zitten om met uw leerlingen een bezoek te brengen aan het museum? In deze vreemde tijd zetten wij als museum alle zeilen bij en komen we graag naar de leerling toe! De museumles “Veilige Haven” is daarom tijdelijk ook te boeken als gastles. Voor meer informatie hierover kijk bij Gastles- Veilige Haven.

Schoolprogramma

Breng met uw leerlingen een bezoek aan het museum en laat ze op een leuke manier kennismaken met het onderwerp belastingen en/of de wereld van de douane. Van basisschool tot MBO, het museum heeft interactieve lesprogramma’s, workshops, rondleidingen of museumlessen op maat over de fiscale geschiedenis van Nederland, overheidsfinanciën in bredere zin en de taken van de douane.

Het schoolprogramma wordt aangeboden in het kader van algemene ontwikkeling.

Wij werken uitsluitend met museumdocenten met onderwijsbevoegdheid of een diploma binnen de cultuursector.

Informeer naar de mogelijkheden en stuur een mail naar educatie@bdmuseum.nl.